Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A SASLIK 5.

2016.12.19

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Tofu saslik 01.
A tofut 2 x 2 cm kockára vágjuk, a tetszés szerinti zöldségeket szintén. Lehet cukkini, sárgarépa, hagymakarika, gombakalap, stb. Sóval, borssal curryvel fűszerezzük, Állni hagyjuk. Ezután tetszés szerinti sorrendben nyársra húzzuk.

Aranysárgára grillezzük. De süthetjük olajban is egy mély edényben, többször forgatva.
Mártást készítünk: 1 fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk, 2 dl vízzel felengedjük. Hozzáadunk 2 kanál mogyorókrémet, kevés curryt, fél citrom levét, Ízlés szerint cukrot.
Jól összeforraljuk.
A megsült saslikot a pálcáról lehúzva, a mártással leöntve tálaljuk.

Tofu saslik 02.
300 g tofut kockára vágunk, 200 g cukkinit és 150 g sárgarépát, 200 g gombának a kalapját 2-3 centiméteres szeletekre vágunk, mély tálba helyezve kevés olajjal, teáskanál curry porral, sóval, borssal megfűszerezzük, körülbelül 1 órát állni hagyjuk. Ezután tetszés szerint sorrendben nyársra húzzuk, és aranysárgára grillezzük. A mártáshoz egy fej apróra vágott kevés olajon megpirítunk, 2 dl vízzel felengedjük, hozzáadunk 2 evőkanál földimogyorókrémet, 1-2 kanál curry porral, fél citrom levével és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.
A megsült tofu saslikot a nyársról lehúzzuk és a mártással leöntve, körettel tálaljuk.

Varsói saslik
Hozzávalók:
300 g libamáj, 150 g füstölt szalonna, 80 g libazsír, só, bors, zsálya A májat és a szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, meghintjük sóval, borssal és zsályával, majd a szalonnát és a májat felváltva hurkapálcára tűzzük, és a felhevített libazsírban hirtelen átsütjük.

Vegyes saslik
Hozzávalók:
40 dkg szűzpecsenye, 40 dkg bélszín (ezek ugyanazon alkatrészek, csak más állatból), 20 dkg füstölt szalonna, 25 dkg gombafej, 30 dkg hagyma, grill fűszerkeverék (Kotányi). A húsokat felkockázom és megszórom a fűszerkeverékkel. A hagymát méretétől függően negyedelem, nyolcadolom. A szalonnát is felkockázom. A hozzávalókat váltakozva nem túl szorosan nyársakra húzom.
Parázson körben szép pirosra sütöm.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
A SASLIK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
Saslik trükk:
Áztassuk a fapálcikákat egy éjszakán át vízben,
akkor a hús könnyebben válik le a pálcikákról.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.