Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A SASLIKOK ÉS ROKONAIK 3.

2019.11.15

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Indiai csirke saslik
Csirke színhúst vágjunk nagyobb kockákra, majd tegyük egy tálba.
Pácoláshoz a következő fűszereket használjuk: curry, őrölt bors őrölt gyömbér és egypár kanál natúr joghurt.
Keverjük össze, és az egészet húzzuk fel nyársra.
Egy húskocka után egy szelet narancsot, és ananászt, majd újra húskockát válogassunk addig, amíg a nyársunk meg nem telik. Kerti grillsütőben, vagy serpenyőben felhevített margarinon süssük aranybarmára.
Jázminrizst, grillezett gyümölcsöket és chutney-t körítsünk mellé.

Kaukázusi saslik 1.
Hozzávalók:
500 g ürücomb, 150 g füstölt szalonna, 2 ecetes uborka, 4 hagyma, 4 paradicsom, 3 ek olaj, só, paprika, fokhagyma, kakukkfű A húst kockára, a szalonnát vékony szeletekre, az uborkát, a paradicsomot karikákra, a hagymát félbe vágjuk.
A nyársra felváltva húzzuk a hozzávalókat.
Lapos tálban elkeverjük az olajat a fűszerekkel és a sóval, szétnyomott fokhagymával s ebben sütés előtt, sőt egyszer kétszer sütés közben is megforgatjuk a nyársat.
Faparázson legalább 40 percig sütjük.

Kaukázusi saslik 2.
A birkacombból 1-2 dkg-os érméket vágunk, húsverő kalapáccsal megütögetjük, sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítve 2 napig olajban pácoljuk.
Felhasználás előtt a következő anyagokat sorrendben nyársra húzzuk.
Birkaérem, hagymaszelet, húsos szalonnaszelet, 1 cm vastag nyers uborka, negyedbe vágott paradicsom.
Ezt többször megismételjük.
A fűszeres pácolajjal meglocsolva, roston minden oldalát pirosra sütjük.

Kaukázusi saslik 3.
Hozzávalók:
Fél kg vesepecsenye, 1 fej hagyma, fél pohár olaj, só, bors, paprika. A húst körülbelül 2x2 cm-es kockákra vágom.
3-4 órára beleteszem a reszelt hagymából, borsból, paprikából, olajból álló pácba. Innét kivéve a húsokat nyársra húzom, sózom, majd jó parázs felett forgatva megsütöm.

Kaukázusi saslik 4.
Hozzávalók:
350 g bélszín, 40 g hagyma, 1 csomag újhagyma, 140 g paradicsom, 1 citrom, 80 g olaj, 1 csokor petrezselyem, só Elkészítés:
A húst 2 cm-es kockákra vágjuk, üveg tálba rakjuk. Hozzáadjuk a felvágott hagymát, olajat, borsozzuk, 2 órát pihentetjük. Sütés előtt a húst nyársra húzzuk, megsózzuk, faszénen forgatva pirosra sütjük.
Roston megsütjük a paradicsomokat.
Előmelegített tálon, újhagymával körítve, petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Saslik trükk:
Áztassuk a fapálcikákat egy éjszakán át vízben,
akkor a hús könnyebben válik le a pálcikákról.
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

 

Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A SASLIK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.