Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A BORJÚ- ÉS MARHAPÖRKÖLTEK 1.

2017.04.30

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Borjúpörkölt 1.
Hozzávalók:
1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evőkanál olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a húst, Megforgatjuk az olajban, majd néhány percnyi kevergetés után felengedjük egy fél pohár vízzel. Fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk. Vigyázzunk, mindig legyen elegendő víz alatta.
Galuskával, rizzsel, resztelt krumplival vagy tarhonyával tálaljuk.

Borjúpörkölt 2.
Hozzávalók:
Borjúlapocka 1 kg, zsír 15 dkg, hagyma 2 fej, paprika, só 1-1 késh.

Elkészítése: A marhapörkölt szerint készül, csak a húst vágjuk nagyobbra.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A PÖRKÖLTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.