Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - BORJÚ- ÉS MARHAPÖRKÖLTEK 2.

2017.05.30

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Borjúpörkölt 3.
Elkészítése:
A mócsingos apróhúst nagyobb kockára vágjuk, és megmossuk. Felhevített zsírban elkészítjük a pörköltalapot: a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, és elkeverés után beletesszük a húst. Sózzuk, és lefedve pároljuk. Zsírjára lesütjük, a húst mérsékelten pirítjuk. Kevés zúzott fokhagymát teszünk bele, és kevés vízzel felengedve tovább pirítjuk. Egyenletes darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot adunk hozzá.
Ügyeljünk arra, hogy a hús ne puhuljon meg teljesen, a melegen tartás során így nem esik szét. Köretei lehetnek: galuska,
tarhonya, petrezselymes burgonya.

Buenosi marhapörkölt (Argentína)
Hozzávalók:
1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípős pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze főtt kukorica (só nem!).

Elkészítése:
A zsíron pirítsuk meg a húst és a hagymát (üvegesre). Tegyük hozzá a sonkát, pirospaprikát, babot. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve pároljuk, míg a bab megpuhul. Adjuk hozzá a kukoricát, paradicsomot.
Cserépfazékban, forró sütőben süssük, míg a teteje barnulni kezd.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A PÖRKÖLTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.