Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A CIGÁNYPECSENYÉK 3.

2020.02.11

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Cigánypecsenye 6.
Hozzávalók 4 személyre:
8 db, egyenként 12-15 dkg-os sertéstarja szelet, 6-8 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál őrölt bors, 3 dl olaj, só

A hússzeleteket kiverjük, a szélét bevagdaljuk.
Fokhagymával, sóval, törött borssal bedörzsöljük, és olajjal leöntjük. 1-2 napig érleljük.
A húsról az olajat serpenyőbe öntjük és felforrósítjuk.
A szeleteket mindkét oldalon megsütjük, a megfordításhoz széles pengéjű kést használunk.
Nyáron friss paprikasaláta illik hozzá.
Télen ecetes paprikával vagy zöldparadicsommal fogyasztható.

 

 

Cigánypecsenye 7.
Hozzávaló:
1 kiló marhahús, 4 paradicsomalma, 2 hagyma, 10 dkg Visan, paprika, 1,5 deci tejfel, liszt

A paradicsomot a karikára vágott hagymával és paprikával Visanban pároljuk, majd beleadjuk a jól kivert marhahúst.
Szép barnára és puhára pároljuk, miközben levest, vagy vizet öntünk utána.
Az egy kanál liszttel elhabart tejfelt az áttört mártással felfőzzük.
Rizzsel vagy makarónival tálaljuk.

Cigánypecsenye fóliás burgonyával
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéstarja
A pácléhez:
1/2 dl olaj, 1/2 dl vörösbor, 1 kávéskanál fokhagymás pácfűszer, 1 kávéskanál őrölt rozmaring, 1 kávéskanál majoránna, 1 kávéskanál őrölt vegyes bors

Előkészítés:
A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és félretesszük.
A pácléhozzávalókat összekeverjük.
A hússzeleteket egyenként bekenjük a páclével, és tálba rakjuk.
Betesszük a hűtőbe, és másnapig érleljük.
Elkészítése:
Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőbből a húst.
Lecsurgatjuk a páclevet, és forró serpenyőben a húsok mindkét oldalát körülbelül 6-8 perc alatt szép pirosra sütjük.
Fóliában sült burgonyával, salátákkal tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A CIGÁNYPECSENYÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.