Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A CIGÁNYPECSENYÉK 2.

2018.12.16

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Cigánypecsenye 3.
Szép egyenletes csont nélküli szeleteket vágunk sertés combból esetleg gerincből.(karaj)
Elkészítés:
Jól kiklopfoljuk, sóval, borssal és zúzott fokhagymával dörzsöljük be. Lisztet kevés pirospaprikával összekeverünk, és ebbe mártjuk a szeleteket.
Forró zsiradékon hirtelen kisütjük, pirosra.
Tálalásnál megszórjuk apróra vágott fokhagymával, pirospaprikával.
Sült burgonyával, burgonyapürével és vegyes savanyusággal kínáljuk. A cigánypecsenyét mindig frissen tálalás előtt süssük!

 

Cigánypecsenye 4.
Hozzávalók:
karaj vagy tarja, só, bors, fokhagymakrém, mustár

Elkészítés:
A 2 cm vastagságú karaj vagy tarja szeleteket gyengén kiverjük, megborsozzuk és megsózzuk.
Ezután megkenjük fokhagymakrémmel és mindkét oldalon mustárral.
Akkor finom ízű a hús, ha ezt a műveletet előtte nap elvégezzük, és ily módon elkészített húsokat hűtőszekrényben tároljuk.
Hússütő rácson ezután mindkét oldalén pirosra sütjük a szeleteket.

Cigánypecsenye 5.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb, 15 dkg szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, só, paprika, bors

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát apróra törjük, és kis csészében olajjal elkeverjük. A húst megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, és a hagymára helyezzük.
A húsok tetejét bekenjük a fokhagymakrémmel, és megfűszerezzük.
Megsütjük, majd tálalás előtt pirospaprikával meghintjük.
Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A CIGÁNYPECSENYÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.