Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FATÁNYÉROSOK 5

2019.03.01

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Erdélyi fatányéros 06.
Hozzávalók:
40 dkg sertésborda, 40 dkg vesepecsenye, 15 dkg füstölt szalonna, só, bors, 2 ek liszt, zsír, burgonya, cékla, vörös káposzta, paradicsom.

Elkészítés:
A húsokat vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatva, hirtelen kisütjük. Ez után a szalonnát vékonyra felvágjuk, és szintén kisütjük. Egy fatál szélére körbe rakjuk a céklát, vörös káposztát, paradicsomot, majd a közepére halmozzuk a sült burgonyát, a szalonnát, és a megsütött hússzeleteket. Savanyúsággal együtt tálaljuk.

Erdélyi fatányéros 07.
Hozzávalók:
25 dkg sertéskaraj, 25 dkg borjúcomb, 25 dkg bélszín, 16 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, 5 dkg liszt, 2 dl olaj, só, friss saláták, hasábburgonya.

Elkészítés:
A húsokat kb. 6 dekás darabokra vágom, kiverem, sózom, lisztbe mártom, és forró olajban hirtelen kisütöm. A szalonnát 4 szeletre vágom, a szeleteket 2 centiméterenként mélyen bevágom, és szintén kisütöm. Egy megfelelő méretű fatányér szélét csinosan megpakolom vörös káposzta-, paprika-, paradicsom-, uborka- és céklasalátával.
Középre hasábburgonyát halmozok, arra a hússzeleteket, a legtetejére pedig a paprikába mártott kakastaréjokat.

Erdélyi fatányéros 08.
Hozzávalók:
vesepecsenye, sertés karaj, burgonya, só, bors.

Elkészítés:
Vesepecsenyéből vastag szeleteket vágunk jó ujjnyi szélességűre kiklopfoljuk, megspékeljük, megsózva, megborsozva, égő szén felett elhelyezett rostélyon, hirtelen megsütjük mindkét oldalát, adhatunk reá laskára vágott vöröshagymát is, ha a rostról levettük, kerek fatányéron betálaljuk. egy készül jól kivert sertéskarajból is, többféle garnírungot adhatunk hozzá, salátát, céklát vagy vizes uborkát.

Erdélyi fatányéros flekken
Hozzávalók:
5 kg tarja, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek. liszt, 1 dl fehérbor
A muzsdéjhoz (fokhagymás szósz):
4 gerezd fokhagymát összezúzunk, 1 ek pirospaprika, só, bors keverékével és fél deci vízzel elkeverjük, és tálaláskor ezzel locsoljuk meg a húst.

Elkészítés:
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a felkarikázott hagymákkal és zúzott fokhagymával bedörzsöljük, 2 ek olajat és 1 deci fehérbort öntünk rá és egy tálban hűtőbe tesszük 3 órára. Sütés előtt a húsokról leszedjük (nagyjából) a pácot, belisztezzük a szeleteket, és grill rácson vagy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A FATÁNYÉROSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.