Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 13.

2019.03.07

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

ATHÉNI GOMBA
Elkészítése:
Személyenként 5 db tisztított nagyobb gombafejet megsózunk, és borssal ízesítünk. Olvasztott vajjal meglocsoljuk és kb. 2 órát állni hagyjuk. Ezután teflonserpenyőben szép pirosra sütjük. Kapormártással vagy ketchuppal tálaljuk.

CSUKAFALATOK
Elkészítése:
Tisztított és szálkátlanított csukát kevés, enyhén ecetes és sós vízben puhára párolunk, majd szitán áttörjük. Közben személyenként számítva egy-egy db zsemlét tejben áztatunk, majd kicsavarunk. A zsemléket, a halpépet és zsemlénként egy-egy tojássárgáját, valamint csipetnyi törött borsot összedolgozunk.
A masszából pogácsákat formázunk. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. Hozzá illő mártással tálaljuk.

CITROMOS CSIRKE
Elkészítése:
Csirkemellet a csontjáról lefejtünk, eltávolítjuk a bőrét, és jól kiveregetjük. 20 percig annyi tejben áztatjuk, amennyi a húst éppen ellepi. Ezután jól lecsurgatjuk, sózzuk és teflonedényben, vajon puhára sütjük. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk rá.

ALFÖLDI BATYU
Elkészítése:
Sertéshús-szeleteket jól kiverünk, sózunk és borsozunk. Gyulai kolbászt és csemegeuborkát karikára, főtt tojást negyedbe vágunk. A szelet húsok közepére tesszük őket, majd az egészet batyu alakúra formázzuk, fogpiszkálóval összetűzzük, és forró zsírban hirtelen átsütjük.

DIADAL ROSTÉLYOS
Elkészítése:
Kicsontozott rostélyosokat jól kiverünk. Sóval, törött borssal, mustárral és olajjal ízesítjük. A hússzeletek mindkét oldalához egy-egy babérlevelet erősítünk. Egy kisebb fej reszelt vöröshagymát megfonnyasztunk kis kockákra vágott és kisütött szalonna zsírjában, majd ráhelyezzük a húsokat és kb. 15 perc alatt puhára sütjük.
Ízlés szerint karikára vágott sárgarépával is párolhatjuk együtt.

BÖLLÉRMÁJ
Elkészítése:
Májszeleteket füstölt-szalonna csíkokkal megtűzdelünk. Közben finomra vágott hagymát kevés zsírban megpirítunk, hozzáadunk kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Sóval, törött borssal ízesítjük. Mikor félig megpuhult, mellétesszük a tűzdelt májszeleteket, és együtt pár perc alatt készre pároljuk. Tört burgonyát adunk mellé.

FLAMAND SAJTSZELET
Elkészítése:
Egy tojásból, 2 evőkanál lisztből, 2 dl tejből egy kávéskanál élesztővel és csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk. Trappista sajtszeleteket és vékony zsemlekarikákat összetűzünk, majd a sűrű palacsintatésztába mártunk. Forró zsiradékban kisütjük. Sütés közben az élesztő hatására a tészta megnövekszik.
Tálaláskor tartár- vagy tárkonymártást adunk mellé.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.