Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 14.

2019.05.04

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

BOLGÁR BROKKOLI
Elkészítése:
A mélyhűtött, vagy friss brokkolit gyengén sós-ecetes vízben félig puhára főzzük. Közben lisztből tojással és sörrel sűrű palacsintatésztát készítünk, amelyet sóval, reszelt szerecsendióval ízesítünk.

A jól lecsurgatott brokkolirózsákat a masszába mártjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük.

FOGAS-FINOMSÁG
Elkészítése:
Megtisztított fogast gerincéről lefejtünk és kb. 20 dkg-os szeletekre vágjuk. Sózzuk, lisztbe, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró vajban hirtelen átsütjük.

Citromkarikákkal, tartármártással tálaljuk.

MÁJKRÉMMEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL
Elkészítése:
Csirkemellet kicsontozunk, bőrét lefejtjük és a húst jól kiverjük. Egy doboz májkrém konzervet 1 egész tojással, sóval, törött borssal és 1 kávéskanál zsemlemorzsával jól eldolgozunk. A csirkedarabokat sózzuk, és a májkrémmel megkenjük.

Összegöngyölve tekercseket készítünk belőle, amelyeket szokásos módon bundázunk, majd bő, forró zsiradékban átsütünk. Vegyes zöldségkörettel tálaljuk.

BADACSONYI SERTÉSKOCKÁK
Elkészítése:
40 dkg sertéscombot kockára vágunk és 5 dkg vajon átsütünk. Sóval, törött borssal, 2-3 szem finomra vágott szegfűszeggel Ízesítjük és felöntjük másfél dl fehérborral.

Hozzáadunk 20 dkg kockára vágott paradicsomot és átforraljuk.

HAGYMÁS ROSTÉLYOS
Elkészítése:
Csonttól elválasztott rostélyosszeleteket megsózunk, borsozunk, vékonyan megkenjük mustárral. Hagymákat megtisztítunk, vékony karikákra vágunk, meghintünk liszttel, és jól összekeverjük.

Megforrósított zsírban világosbarnára pirítjuk, és szűrőkanállal kiszedve jól lecsurgatjuk. A rostélyosokat teflon edényben vagy forró zsiradékban átsütjük.

Tálaláskor a húsra hintjük a sült hagymákat. Ízlés szerinti körettel adjuk az asztalra.

GRÚZ MÁJ
Elkészítése:
Negyven dkg tisztított és kockákra vágott szárnyas májat 5 dkg vajon átfuttatunk, borssal ízesítjük, majd tejfölös habarással besűrítjük.

Átforraljuk, tálaláskor sózzuk, és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.

FRANCIA SAJTOS
Elkészítése:
Tíz dkg vajat 4 tojássárgájával jól eldolgozunk, ízesítjük pirospaprikával, majd tovább keverjük 25 dkg reszelt óvári sajttal és 20 dkg zsemlemorzsával.

Gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába és a tojásfehérjékből vert habba bundázzuk, bő, forró zsiradékban aranyszínűre sütjük.

Meleg joghurttal áthúzva tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.