Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 16.

2019.06.23

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

OLASZ BURGONYALEPÉNY
Elkészítése:
Harminc dkg tisztított burgonyát sós vízben puhára főzünk, majd levétől lecsurgatva áttörjük.
Jól elkeverjük 10 dkg reszelt sajttal, 1 tojássárgájával.
Sóval, törött borssal ízesítjük.
Lepényeket formálunk belőle, lisztbe mártjuk, és bő forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Feltétként, de - paradicsom- vagy gombamártással - önálló ételként is tálalhatjuk.

HARCSA - MARA MÓDRA
Elkészítése:
Harcsaszeleteket fokhagymás sóval megszórunk, paprikás lisztbe forgatunk, forró vajban mindkét oldalán hirtelen átsütünk.
Áthúzzuk forró tejföllel, finomra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Vajas burgonyával vagy párolt zöldséggel körítjük.

PÁRIZSI PULYKAMELL
Elkészítése:
Pulykamell húsát lefejtjük a csontról, lehúzzuk a bőrét, és szeleteket vágunk belőle, amelyeket jól kiveregetünk.
Szalonnával megtűzdeljük.
Sózzuk.
Ezután a szeleteket lisztbe és a felvert tojásba mártjuk.
Bő, forró zsírban sütjük.

BAGOLYVÁRI SERTÉSFLEKKEN
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet (70 dkg) sertéstarja, 20 dkg savanyú káposzta, 15 dkg gyulai kolbász, burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, csípős paprikakrém, olaj.

Elkészítése:
A hússzeleteket zúzott fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel), borssal, csípős paprikakrémmel fűszerezzük és megsózzuk.
A kolbászt, amelynek lehúztuk a héját, felkarikázzuk, és kevés olajat alá téve megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, egy kissé azt is megpirítjuk. babérlevelet teszünk bele, és kevés vízzel puhára pároljuk.
A héjában megfőtt burgonyát cikkekre vágjuk, és a tálalás előtt olajjal kikent sütőlapon vagy sütőben pirosra sütjük.
A hússzeleteket ugyancsak kevés forró olajban mindkét oldalán megsütjük.

HENTES ROSTÉLYOS
Elkészítése:
A csonttól elválasztott rostélyosszeleteket jól kiverjük.
Sóval, mustárral, kevés olajjal megkenjük. Vöröshagymát, ecetes uborkát és szalonnát csíkokra vágunk, megtöltjük vele a húst.
Felgöngyöljük, és hústűvel vagy cérnával összefogjuk.
Forró zsiradékban átsütjük, félig angolosan tálaljuk.

PIRÍTOTT MÁJ
Elkészítése:
Megtisztított májat ujjnyi csíkokra vágunk.
Finomra vágott hagymát zsíron megfonnyasztunk, s rátesszük a májat.
Törött borssal és majoránnával ízesítjük, 34 perces sütés után pirospaprikával meghintjük, egyszer átforgatjuk.
Tálaláskor sózzuk.
Egyéni ízlés szerint a májat piríthatjuk kockákra vágott paradicsommal és paprikával együtt is, sőt köménymaggal is ízesíthetjük.

BÉCSI TOJÁS
Elkészítése:
Négy megtisztított kemény tojás tompább végét levágjuk.
A sárgájukat kivesszük és áttörjük, majd hozzáadunk tojásonként 1/2 evőkanál tejfölt, 3 dkg finomra vágott sonkát, sót és kevés finomra vágott petrezselymet.
Aki kedveli a pikáns ízeket, az kevés mustárral is ízesítheti.
Ezt a masszát visszatöltjük az üregbe.
A tojásokat a rántott szelethez hasonlóan bundázzuk és kisütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.