Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 17.

2019.07.23

FRISSENSÜLTEK

HOLLAND PADLIZSÁN
Elkészítése:
A padlizsánt megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vajon puhára sütjük. Amikor megsült, akkor 1 dl tejszínt öntünk alá és átforraljuk.
Köményes burgonyával tálaljuk.

HARCSA - MARA MÓDRA
Elkészítése:
Harcsaszeleteket fokhagymás sóval megszórunk, paprikás lisztbe forgatunk, forró vajban mindkét oldalán hirtelen átsütünk. Áthúzzuk forró tejföllel, finomra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Vajas burgonyával vagy párolt zöldséggel körítjük.

PARASZTOS CSIRKEMELL
Elkészítése:
Kicsontozott és bőréről lefejtett csirke- melleket kiveregetünk.
Teflonedényben, kevés zsíron, karikára vágott vöröshagymával, szalonnakockákkal, zöldpaprikával és paradicsommal 8-10 perc alatt puhára sütjük.
Sóval, törött borssal ízesítjük.
Burgonyapüré körettel tálaljuk.

CIGÁNYPECSENYE 1.
Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb, fokhagymakrém, 5 dkg vaj, pirospaprika, só.

Elkészítése:
A besózott hússzeleteket sütés előtt fél óráig a következő páclében érleld: 1 evőkanál fokhagymakrémet eressz fel 2,5 dl vízzel és öntsd a húsokra. Fél óra múlva vedd ki a húst, csepegtesd le, és tedd a grillrácsra. Az olvasztott vajban keverd el a pirospaprikát, és azzal kenegesd.
Ha jó parazsad van, vagy ha elég meleg a sütő, 10-15 perc alatt kész is lesz!

CIGÁNYPECSENYE 2.
Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és fokhagymával jól bedörzsöljük. Olajjal megkenjük, és serpenyőben puhára sütjük. Tálaláskor pirospaprikával meghintjük.
Vegyes csalamádé köretet adunk mellé.

HENTES ROSTÉLYOS
Elkészítése:
A csonttól elválasztott rostélyosszeleteket jól kiverjük.
Sóval, mustárral, kevés olajjal megkenjük. Vöröshagymát, ecetes uborkát és szalonnát csíkokra vágunk, megtöltjük vele a húst. Felgöngyöljük, és hústűvel vagy cérnával összefogjuk.
Forró zsiradékban átsütjük, félig angolosan tálaljuk.

GÁBRIS-SERTÉSSZELET
Elkészítése:
Sertésszeleteket kiverünk, sózzuk, mindkét oldalán lisztbe mártjuk, mustárral bekenjük, és ismét lisztbe mártjuk. Közben palacsintatésztát készítünk, amelyhez a tojások fehérjét habbá verve adjuk hozzá.
A szeleteket beleforgatjuk a palacsintatésztába, majd bő, forró zsiradékban megsütjük.

BÉCSI TOJÁS
Elkészítése:
Négy megtisztított kemény tojás tompább végét levágjuk.
A sárgájukat kivesszük és áttörjük, majd hozzáadunk tojásonként 1/2 evőkanál tejfölt, 3 dkg finomra vágott sonkát, sót és kevés finomra vágott petrezselymet. Aki kedveli a pikáns ízeket, az kevés mustárral is ízesítheti.
Ezt a masszát visszatöltjük az üregbe.
A tojásokat a rántott szelethez hasonlóan bundázzuk és kisütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta