Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - HEREPÖRKÖLTEK 5.

2019.02.07

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Kakastöke partifalatok 2 (körbetekert)
Hozzávalók:
25 dkg kakashere, 8 dkg vékony baconszelet ("sliced bacon") 1/2 kk frissen őrölt feketebors, 1 bagettkenyér

Elkészítése:
Kisebb darabokra vágom a szalonnát és megszórom a borssal. Mindegyik szeletkébe belegöngyölök egy kakasherét és megtűzöm egy fogvájóval. Forró sütőben 190 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Azonnal rátűzöm a bagettkenyérből szelt korongokra és forrón tálalom.

Malactöke tojással
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sertéshere, 6 db tojás, 2 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagyma, igény szerint pirospaprika, őrölt bors és só

Elkészítése:
A heréléskor összegyűjtött "tököket" forró vízbe dobjuk, majd néhány perc után kivesszük és lehártyázzuk. A forró zsíron megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, s rátesszük a karikázott heréket, átforgatjuk, s pár percig pirítjuk.
Azután ráöntjük a kevés sóval, borssal felvert tojásokat, és addig sütjük, míg a tojás megdermed.
Tálalása:
Negyedekre vágva, pirított toasttal kínáljuk.

Pulykaherés rántotta
Hozzávalók:
25 dkg pulykahere, 1 kis fej hagyma, 1 zöldpaprika, 8 tojás, 3 ek olaj, 1 mokkáskanál fűszerpaprika, só

Elkészítése:
A heréket lehártyázom, és szeletekre vágom.
A hagymát megtisztítom, és apró kockákra vágom.
Egy nagyobb serpenyőben forró olajon először megpárolom a hagymát, majd ráteszem a karikákra vágott zöldpaprikát, és együtt párolom.
Sózom, megszórom pirospaprikával és a töke-szeletekkel együtt lefedve kb. 15 perc alatt puhára párolom.
Ha kell, kevés vizet öntök alá.
A tojásokat felverem, sózom, és a serpenyőbe öntöm.
Párszor átkeverem és forrón tálalom.
Friss kenyérrel és erős paprikával tálalom.

Forrás:
HÚSOK ÉS FOGÁSOK - HEREPÖRKÖLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.