Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HEREPÖRKÖLTEK 6.

2019.03.14

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Rostélyon sült berbécshere
Hozzávalók (10 adag):
1,5 kg berbécshere, 200 gr füstölt oldalas, 3 gr bors, 50 gr só.

A herét darabonként hosszan elvágjuk, a hártyáktól megtisztítjuk, vékony szeletekre vágott füstölt oldalassal megspékeljük. A megtört borssal, és sóval behintjük, még mielőtt rostélyra tettük volna. Azután ráhelyezzük a rostélyra, és mindkét felét megforgatjuk. Miután megsült, főtt burgonyával vagy a nélkül zöldsalátával vagy vegyes salátával, fokhagymás lével leöntve forrón fogyasztjuk. Rózsaszínű bort vagy sört ajánlunk hozzá.

Töke-pörkölt (herepörkölt)
Hozzávalók:
1 kg töke, 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 3 ek házi paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só.

A tököket lehártyázom, letisztítom és felkockázom. A zsírban sárgára fonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott tököket. Sózom, majd időnként kevergetve, a folyadékot pótolva rövid szafton párolom. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Mikor félpuha, belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és készre főzöm (nem kell neki sok idő). Puha kenyérrel, savanyúsággal tálalom.

Forrás:
HÚSOK ÉS FOGÁSOK - HEREPÖRKÖLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.