Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - AZ OLDALASOK 3.

2017.05.14

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Fehérgyarmati sertésoldalas
Hozzávalók:
1 kg oldalas, 3 hagyma, pirospaprika, zsír, 4 burgonya.

Elkészítése:
A sertésoldalast csontjával együtt apró darabokra vágjuk. A lábasba teszünk egy kevés zsírt s a vékony szeletekre vágott hagymát, meghintjük a paprikával, beletesszük a húst, megsózzuk, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Mielőtt megpuhul, hosszúra vágott burgonyát adunk hozzá, és együtt puhára főzzük.

Fokhagymás oldalas
Hozzávalók:
80 dkg oldalas, 1 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál tiszt, törött fekete bors, só. Elkészítése:
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd összecsavarva (mint a koszorú), kuktában, betéten, 1,5 dl sózott vízben megpároljuk. A kukta jelzésétől számított 30 perc múlva a húst kivesszük, levétől lecsepegtetjük és kicsontozzuk. Kis darabokra vágjuk és félretesszük. A megmaradt húslét 2 dl-re egészítjük ki kis vízzel, simára keverve hozzáadjuk a liszttel elhabart tejfölt, és a tisztított, szétzúzott fokhagymát, majd sűrűre forraljuk. Fűszerezzük borssal, és a húsdarabokat a fokhagymás mártásba téve, még egyszer felforraljuk.
Apróra tört spagettivel vagy burgonyagombóccal kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZEIK
Forrás:
RECEPTEK OLDALASRA
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.