Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - OLDALASOK 2.

2017.04.20

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Currys oldalas
Hozzávalók:
80 dkg oldalas, 50 dkg kemény paradicsom, 1 mokkáskanál curry, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint törött fekete bors, só.

Elkészítése:
A húst megmossuk és leszárítjuk, majd féltenyérnyi darabokra vágjuk. A forró olajon hirtelen, erős lángon mindkét oldalát lepirítjuk. Tűzálló tálba helyezzük a húsdarabokat, és tetejüket befedjük a megmosott, lehéjazott és szeletekre vágott paradicsommal. Erősen megsózzuk, meghintjük a törött borssal és a curryvel, leöntjük a hús sütésekor keletkezett pecsenyelével, és a tálat befedve, előmelegített forró sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul, illetve a paradicsomból sűrű mártás lesz.
Tálaláskor párolt rizzsel kínálhatjuk.
(Aki igazán ínyenc, a mártásba személyenként 1 keményre főtt és kockákra vágott tojást is keverhet.)

Édes krumplileves (Tirpák étel)
Hozzávalók:
1/2 kg füstölt oldalas vagy kolbász, 1 szál petrezselyem, 1 szál sárgarépa, 1 db karalábé, 1/2 kg krumpli, zsír, liszt, köménymag.

Elkészítése:
Feltesszük főzni a kolbászt vagy az oldalast a zöldségekkel, kevés sóval. Ha megfőtt minden, hozzáadjuk a 3-4 db apró kockára vágott burgonyát. Ezt is megfőzzük.
Vékony piros rántást készítünk rá, darált köménymaggal, kevés cukorral ízesítjük tejszínnel kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZEIK
Forrás:
RECEPTEK OLDALASRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.