Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÚSTEKERCSEK, ROLÁDOK 3.

2020.04.19

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

BURGONYAROLÁD HÚSSAL
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 2 tojás, 25 dkg liszt, só ízlés szerint
A töltelékhez:
20 dkg hús, 2 dkg zsemlemorzsa, 1 kis fej vöröshagyma, törött bors és só ízlés szerint

Elkészítése:
Elkészítjük a burgonyás tésztát, az áttört főtt burgonyából, a lisztből és egy tojásból.
Másfél-két cm vastag téglalap alakban vízbe mártott és kicsavart konyharuhára vagy szalvétára kitesszük.
A téglalap közepére hosszában helyezzük el a tölteléket.
A szalvétát mindkét végén felemeljük, a tészta két szélét összehajtjuk, elegyengetjük, és kizsírozott serpenyőbe tesszük.
Bekenjük liszttel és tejjel összekevert tojással, meghintjük zsemlemorzsával, meglocsoljuk olvasztott vajjal és megsütjük.

CHILEI MARHASZEGY
Hozzávalók:
1 kg marhaszegy, 1-1 kiskanál kakukkfű, só és őrölt bors, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 3 evőkanál testes vörösbor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2525 dkg spenót és zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 5 dkg ementáli sajt, 1 db főtt tojás, 3 szelet bacon szalonna, 2 evőkanál olaj, 3 dl húsleves

Elkészítése:
A húst dörzsölje be a fűszerekkel. Keverje a borba a finomra felaprított hagymát és petrezselymet.
Forgassa össze az egyben hagyott hússal, és jól lezárva pihentesse egy napig hűtőszekrényben.
Másnap keverje össze a zöldborsót a felaprított spenóttal, a gyufaszálra vagdalt sárgarépával, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal és kemény tojással, valamint a felaprózott, kisütött szalonnával.
Halmozza a felszeletelt és enyhén kivert húsokra, majd tekerje fel mindegyik szeletet. Kösse át, vagy tűzze meg a roládokat.
A forró olajon süsse át mindegyiket, majd engedje fel a maradék páclével, és a levessel.
Lefedve egy-másfél órát főzze.
Rizzsel tálalja.

CHILI'S®-FÉLE DÉLNYUGATI TOJÁSROLÁD
(CHILI'S® SOUTHWESTERN EGGROLLS)
Ezeket a "tojásroládok"-at tortillából, fűszeres, kukorica bundából, újhagymából, fekete babból, erős paprikából, zsíros sajtból és fűszerekből állították össze.
Amikor krémes avokadómártogatóssal kóstolja, az a csúcs, de szánjon rá néhány órát az elkészítésre, mert fogyasztás előtt kissé még le is kell hűteni, aztán kívül aranybarnára kell sütni, ezt a belül lágy finomságot.
Hozzávalók:
1 csirkemell-filé, 1 evőkanál étolaj, 2 evőkanál vagdalt piros húsú paprika, 2 evőkanál vagdalt újhagyma, 0,8 dl főtt kukoricaszem, 0,6 dl konzerv feketebab, 2 evőkanál spenótpüré, 2 teáskanál vagdalt erős paprika, fél evőkanál vagdalt petrezselyem, fél teáskanál köménymag, fél teáskanál só, csipet Cayenne bors, 1,8 dl reszelt sajt, 5 db tortilla

Az avokádó mártogatóshoz:
fél avokadó lereszelve, 0,6 dl majonéz, 0,6 dl savanyú mártás, 1 evőkanál tejszín, 1 teáskanál borecet, késhegy só, petrezselyem, hagymapor, fokhagymapor, kapor és őrölt bors A tálaláshoz: evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál reszelt hagyma
Elkészítése:
Melegítse elő a grillsütőt magas hőmérsékletre.
Kenje be olajjal a csirkemellet, és 4-5 percig süsse mindkét oldalát a grillsütő rácsán.
(Közben mindkét oldalán enyhén sózza és borsozza.)
Tegye félre, hogy kézmelegre hűljön.
Közben közepes hőmérsékletre melegítsen fel egy tepsit 1 evőkanál olajjal.
Dobja bele a vagdalt piros paprikát és a hagymát, és kevergetve párolja néhány percig.
Vágja kisebb kockákra a csirkemellet, és azt is adja a tepsibe.
Következzen a kukorica, a bab, a spenót, az erős paprika, a petrezselyem és a fűszerek.
Párolja további négy percet, de kevergesse, hogy teljesen egyenletes legyen a keverék.
Ekkor vegye le a melegről az edényt, és keverje hozzá a sajtot is.
Nedvesítse meg a tortilla lapokat, és tegye mikroba 30 másodpercre.
Tegyen minden lap közepére a keverékből mintegy egyötödnyit.
Hajtsa fel a tészta két végét, majd tekerje fel.
Tekerje jó szorosra, majd szúrja át egy fogpiszkálóval.
Rendezze tálra a roládokat.
Takarja le, és tegye legalább négy órára hűtőbe.
Netán egy éjszakára. Itt az ideje, hogy összeállítsa a mártogatóst.
Valamennyi összetevőt simára keverjen ki egy kis tálban.
Tálalás előtt melegítsen fel bő egy liter olajat egy serpenyőben 180 fokra.
A jéghideg roládokat süsse 10-12 perc alatt arany-barnára a bő, forró olajban.
Csepegtesse, szárítsa le, átlósan vágja félbe, és tálalja.
Mellé az avokadós és a paradicsomos mártást kis tálkában, és nosza, lehet enni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - HÚSTEKERCSEK, ROLÁDOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.