Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - SERTÉSTARJA RECEPTEK 1.

2018.10.04

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Boros szelet szardellás rizzsel
Hozzávalók:
4 szép szelet kicsontozott tarja, 25 dkg rizs, 1 evőkanál szardellapaszta, fél citrom, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 púpozott teáskanál liszt, 1 púpozott teáskanál ételízesítő, 1 evőkanál kapribogyó, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A rizst többször váltott vízben átmossuk, majd lecsurgatjuk. 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, és az ételízesítővel meghintve felforraljuk térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel, ezután lefedve meleg sütőben puhára pároljuk. Közben a húst enyhén kiverjük, és 1 evőkanál olajon erős tűzön átsütjük mindkét oldalát. A serpenyőből kivéve félretesszük. A citromlevet összekeverjük citromhéjjal, szardellapasztával, kapribogyóval, borral, mustárral, borssal, tejföllel, liszttel és a maradék olajjal. Simára keverve jól összeforraljuk, majd a húst visszatéve a serpenyőbe, pár percig fedő alatt pároljuk. Közben a megfőtt rizst tűzálló tálba öntjük, a hús mártásából 1-2 evőkanálnyit ráöntünk, és összekeverjük. Ráfektetjük a hússzeleteket, majd a megmaradt mártást elsimítjuk a hús tetején.
A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben sütjük 25 percig, majd a fedőt levéve pirítjuk a tetejét.
Különleges ízű, pikáns étel.

Cigánypecsenye
Hozzávalók:
karaj vagy tarja, só, bors, fokhagymakrém, mustár

A 2 cm vastagságú karaj vagy tarja szeleteket gyengén kiverjük, megborsozzuk és megsózzuk. Ezután megkenjük fokhagymakrémmel és mindkét oldalon mustárral.
Akkor finom ízű a hús, ha ezt a műveletet előtte nap elvégezzük, és ily módon elkészített húsokat hűtőszekrényben tároljuk. Hússütő rácson ezután mindkét oldalén pirosra sütjük a szeleteket.

Cigánypecsenye fóliás burgonyával
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéstarja
A pácléhez:
1/2 dl olaj, 1/2 dl vörösbor, 1 kávéskanál fokhagymás pácfűszer, 1 kávéskanál őrölt rozmaring, 1 kávéskanál majoránna, 1 kávéskanál őrölt vegyes bors

Előkészítés:
A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és félretesszük. A pácléhozzávalókat összekeverjük. A hússzeleteket egyenként bekenjük a páclével, és tálba rakjuk. Betesszük a hűtőbe, és másnapig érleljük. Elkészítés:
Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőbből a húst. Lecsurgatjuk a páclevet, és forró serpenyőben a húsok mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt szép pirosra sütjük.
Fóliában sült burgonyával, salátákkal tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - SERTÉSTARJARECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.