Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - SERTÉSTARJA RECEPTEK 2.

2018.11.03

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Cigánypecsenye roston
Hozzávalók:
4 nagy szelet tarja, 2 evőkanál olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, őrölt bors

A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat meg a bort és hűvös helyen, néhány órán át, érleljük.
A pácból kiemelve lecsepegtetjük, és faszénparázs felett mindkét oldalát pirosra sütjük, közben a visszamaradt páclével néhányszor meglocsoljuk.

Egészben sült töltött malac újfalusi módra
Hozzávalók:
3 kg-os malac, 1 kg sertéstarja, 30 dkg sertésmáj, 3 db zsemle, 5 g törött bors, 5 g majoránna, 3 db tojás, 15 dkg füstölt szalonna, 3 dl világos sör, só

A megtisztított malacot a hasán végig vágjuk, és a nyakáig felnyitjuk. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítjuk a gerinccsontot, az oldalcsontokat és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont.
A kissé zsíros sertéshúst a májjal és a beáztatott és jól kicsavart zsemlékkel együtt kétszer ledaráljuk. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezzük, és a tojást hozzáadva jól összedolgozzuk. A belülről kicsontozott malacot ezzel a masszával megtöltjük, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrjuk.
A malac külső felületét hideg zsírral bekenjük, füleire, farkára papírt csavarunk és mérsékelten meleg sütőbe tolva, lassan sütjük.
Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetjük, közben a szalonnát mindig sörbe mártogatjuk.
Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetjük, majd fejét levágjuk, hosszában kettészeljük és feldaraboljuk.
Reszelt tormát vagy almakompótot esetleg párolt káposztát tálalunk hozzá.
Elkészítési idő (előkészítéssel): 3-5 óra

Erdélyi flekken
Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott tarja, 1 evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj (ha a hús nem elég zsíros), törött fekete bors, só.

A hússzeleteket húskalapáccsal enyhén kiverjük, megsózzuk, és törött borssal meghintve bekenjük a tisztított és szétzúzott fokhagymával. Ezután lisztbe mártjuk, és előmelegített roston (gázsütőben) vagy grillsütőben mindkét oldalát pirosra sütjük.
Mindenféle saláta illik mellé, és hasábburgonyával kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - SERTÉSTARJÁS RECEPTEK
Szerző:



Szerkesztette és Illusztrálta


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.