Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A TOKÁNYOK 3.

2017.05.31

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Birkatokány
Hozzávalók:
1 kg birkahús, 2-2 db vöröshagyma, paradicsom és fokhagymagerezd, egy kisebb paprika, csokor petrezselyem, 1 dl vörösbor, zsír, só, bors

Elkészítése:
A húst (ha kell) lefaggyúzzuk, és leforrázzuk. Kisujjnyi hasábokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és zsírban megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Mikor majdnem puha, beleadjuk a hámozott, összezúzott paradicsomot és az apróra metélt paprikát. Vörösborral felöntjük, s puhára főzzük.
Tálaláskor hintsük meg vágott petrezselyemmel.
Kínáljuk héjában főtt krumplival és sült-paprika salátával.

Birkatokány kakukkfűmártásban
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet birkacomb, 1 kis csokor kakukkfű, (vagy egy kiskanálnyi szárított), 1/2 dl gyomorkeserű, (pl. Unicum), 1 dl fehérbor, 2 dl olaj, 2,5 dl tej, 1,5 dl tejföl, 70 g vaj, 2 csapott evőkanál, liszt, só, szemes bors

Elkészítése:
A húst másfél centis csíkokra vágjuk. A páclét Unicumból, borból, olajból, borsból és a kakukkfű feléből készítjük el. A húsra öntjük, és 3 óra hosszat hűtőszekrényben pácoljuk. A tejet és a tejfölt lassú tűzőn összefőzzük a maradék kakukkfűvel.
Egy másik edényben a vajból és a lisztből rántást készítünk, és a forró kakukkfüves tejjel felöntjük, majd csomómentesre keverjük és felforraljuk.
Közben egy serpenyőben olajon hirtelen kisütjük a húscsíkokat.
Kakukkfüves mártással tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A TOKÁNYOK

Szerző:

Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.