Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FASÍROZOTTAK, STEFÁNIÁK 14.

2020.06.02

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

OLASZ HÚSGOMBÓC
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg hús (marha, disznó vegyesen), zsír vagy olaj, liszt, majoránna, bors, só, paradicsommártás

Elkészítése:
A húst daráld le kétszer, és fűszerezd bőségesen majoránnával, sóval, borssal.
Gyúrj belőle fél tojás nagyságú golyókat, forgasd lisztbe, és süsd ki bő, forró zsiradékban.
A kisült húsokat halmozd egymásra, s öntsd le forró paradicsommártással.

OLCSÓ VAGDALT
Elkészítése:
Összetételét, elkészítését lásd bármely vagdalt receptnél, a különbség az, hogy 10 dkg szóját és 4 db zsemlét használunk föl hozzá.

OLIVÉR FASÍRTJA
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús, 30 dkg máj (lehet bármilyen, de legjobb a libamáj), 4 db közepes nagyságú sampinyon, 4 gerezd fokhagyma, 1 db fél tojás nagyságú vöröshagyma, 1 db zsemlye, 2 db Maggi leveskocka, só, bors, csemege pirospaprika

Elkészítése:
Az alapanyagokat feldarabolom, együtt ledarálom, váltogatva berakom a húst, gombát, májat, zsemlyét, leveskockát stb..
Utána jól kikeverem, ízlés szerint fűszerezem, majd kb. 1 cm vastag lepénykéket formálok a masszából.
Tepsibe rakom egymás mellé, minden lepény tetejére 1 teáskanál sűrű tejfölt teszek, és forró sütőbe helyezem, kb.20 perc alatt készre sül.

Forrás:
FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.