Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK 10.

2019.02.01

FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK

LAZACVAGDALT UBORKASZÓSSZAL (SALMON LOAF WITH CUCUMBER SAUCE)
Hozzávalók:
50 dkg lazacfilé, 1 evőkanál vaj, fél teáskanál só, 3 evőkanál citromlé, 1 fej reszelt hagyma, 2 teáskanál vagdalt petrezselyem, 2,5 dl zsemlemorzsa, 1,6 dl tej, 2 tojás
A mártáshoz:
1 evőkanál vaj, 0,6 dl liszt, 4,8 dl tej, 3,6 dl reszelt uborka, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál só

Elkészítése:
A zsemlemorzsát nagyobb keverőtálban forgassa csomómentesre a tejjel és a felvert tojásokkal. Darálja bele a halfilét. Kézzel alaposan dolgozza össze a többi hozzávalóval. A hal fasírtot simítsa vekni alakú, kivajazott és zsemle-morzsával meghintett tepsibe. A 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt süsse pirosra. Sütés után hagyja 10-15 percet pihenni, majd deszkára borítva szeletelje. Amíg sül a halvagdalt, készítse el hozzá a mártást. A vajból és a lisztből készült zsemleszínű rántást öntse fel a tejjel és keverje csomómentesre.
Ebbe a besamelbe forgassa bele a többi hozzávalót, majd röviden összeforralva húzza félre a melegről, és fedő alatt hagyja hűlni.
A fasírt mellé tálalja.

LENCSÉS VAGDALT
Elkészítése:
A lencsét babérlevéllel ízesített, sós vízben puhára főzzük. Kockákra vágott, füstölt szalonna kiolvasztott zsírján finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Eldolgozzuk a darált hússal, sóval, törött borssal, pirospaprikával, 1 kávéskanál mustárral, valamint a megfőtt lencsével. Kenyér alakúra formázzuk, és kivajazott tűzálló edénybe helyezzük.
Sütőben megsütjük.

LEVES-VAGDALT
Hozzávalók:
45 dkg marhahús, 1 közepes vöröshagyma, 1 tasak zeller-krémleves, 1 evőkanál mustár, ízlés szerint őrölt bors, 6 db puffancs

Elkészítése:
A darált marhahúst és a finomra vágott vöröshagymát pirítsa barnára egy teflon serpenyőben. Közben állandóan kevergesse, hogy a hús morzsáira essen szét. Öntse rá a kevés vízzel, a mustárral és a borssal elkevert levesport. Nagy lángon forralja össze.
A félbevágott és enyhén megpirított puffancsokra halmozva, melegen tálalja.

LIBAMELL FASÍRT
Hozzávalók:
1 nagy libamell, l evőkanál libazsír, l áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz

Elkészítése:
A libamell csontjáról lefejtjük a bőrt majd a húst, óvatosan, hogy a csont egybe maradjon. Húsdarálón ledaráljuk, összekeverjük az áztatott zsemlével, a hagymával, a tojással, a zsírral és a fűszerekkel. A masszát visszarakjuk eredeti formájában a mellcsontra, majd meleg sütőben, kevés vizet öntve alá, gyakori locsolás mellett pirosra sütjük.
Melegen burgonyapürével tálaljuk, hidegen majonézes burgonyasaláta illik hozzá.

LÖNCS-FASÍRT
Hozzávalók:
1 doboz (40 dkg) löncs, 1 zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt sajt, 10 dkg vaj, 2 evőkanál ketchup, hamburger zsemlék

Elkészítése:
A vöröshagymát reszelje le, a paprikákat vagdalja nagyon-nagyon apróra. Dolgozza össze a löncshússal. Folyamatos keverés közben, gőz felett olvassza krémesre a vajat a reszelt sajtot és a ketchupot. Keverje össze a húsos anyaggal, majd kenje meg ezzel a zsemléket.
Tegye azokat sütőlapon a 170 fokra előmelegített sütőbe, úgy 15-20 percre.
Forró kínálja.

Forrás:
FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.