Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A SERTÉSPÖRKÖLTEK 2.

2017.05.16

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Sertéspörköltek
Körömpörkölt 1.

Hozzávalók:
1.5 kg sertéscsülök és - láb, 2 - 3 ek. zsír, 2 fej vöröshagyma, 2 kk. pirospaprika, csípős paprika, 1 mk. bors, 1 - 2 dl vörösbor, só

A megtisztított sertéslábakat, csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és a feldarabolt hagymát világossárga színűre pirítjuk, kevés borsot és pirospaprikát szórunk bele. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá. ) Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt sertéshúst. Vízzel felöntjük úgy, hogy bőségesen ellepje a bogrács tartalmát. Megsózzuk. Fövés közben pótoljuk rendszeresen a vizet mindaddig, míg a hús megpuhul.
Ha a hús megfőtt, akkor már csak sütjük tovább, és kb. 15 perccel a bogrács levétele előtt 1 - 2 dl vörösborral meglocsoljuk.

Körömpörkölt 2.
Hozzávalók:
1 kg sertésköröm, 5 dkg zsír, 1 nagy fej apróra vágott hagyma, paprika, só.

Elkészítése:
A tisztára mosott körmöket az ízületüknél több darabra vágjuk. A hagymát világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, vízzel bőven felengedjük, és olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leváljon. Leve bőséges legyen. Burgonyával, savanyú káposztával tálaljuk.
Sokáig puhul meg, az állat korától függően 3-4 óra alatt.
Ezért ajánlatos kuktában készíteni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A SERTÉSPÖRKÖLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.