Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A LECSÓK LEXIKONJA - LECSÓS RECEPTEK 4.

2017.05.02

A LECSÓK LEXIKONJA

Cukkínis lecsó
Hozzávalók:
1 kg paprika, 1 kg paradicsom, erős paprika, ízlés szerint. én 1 db-ot szoktam belerakni. 1 db kisebb cukkini, 10 db tojás, 1 pohár tejföl, 3-4 vöröshagyma, olaj, fűszerek: ízlés szerint: fokhagyma granulátum (kiemeli egy kicsit az oregáno izét), oregáno, bazsalikom, kakukkfű, őrölt kömény, őrölt fekete bors, és természetesen egy kis só

Elkészítés:
ledarabolom a cukkinit és a paradicsomot egy edénybe, és egy kicsit összekeverem. Ezután a fűszerekkel beszórom ezeket. Amíg a többi hozzávalót darabolom, ezek nagyon jó kis levet eresztenek, és veszik át a fűszerek ízét.
Összedarabolom a többi hozzávalót. A hagymát megpárolom egy kicsit az olajon, majd az összes előkészített alapanyagot rárakom. Rá a fedő és gyakori kevergetéssel lehet is főzögetni. Amíg fő, a tojásokat egy kis fűszerrel (néha még Worchestershire szósszal is) és a tejföllel felverem.
Amikor a cukkini, meg a paprika megfőtt (1/2-3/4 óra között) és az íze is remek akkor mehet rá a tojás.
És szinte már kész is.

Cserepes lecsó krumplival
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 50 dkg zöldpaprika, 2 nagy vöröshagyma, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 evőkanál Vegeta, 1 kiskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál cukor

Előkészítése:
fél órára hideg vízbe áztatok egy közepes méretű cserépedényt (római tálat). Közben a burgonyát meghámozom, és négybe vágom. A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, felszeletelem, a paradicsomot apró darabokra metélem, a megtisztított vöröshagymát felkarikázom.

Elkészítése:
a kiöblített cserépedényben egyenletesen elosztom a burgonyát, meghintem vegetával, majd a következő sorrendben rakom bele a hozzávalókat: hagymakarikák, zöldpaprikaszeletek, a pirospaprikával, zúzott fokhagymával, sóval, cukorral és vegetával elkevert tejföl, végül a paradicsomdarabkák. Az olajat rálocsolom a tetejére, és a tálat saját fedelével lezárva hideg sütőbe tolom. Ekkor begyújtom, és a lecsót takaréklángon kezdem el párolni. 15 perc múlva a lángot fokozatosan közepes erősségűre emelem, és még másfél órán át a sütőben hagyom.
Tálalás előtt egy kevés tejfölt locsolok a tetejére.

Forrás:
A LECSÓ, MINDÖRÖKKÉ
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.