Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A LECSÓK LEXIKONJA - LECSÓS RECEPTEK 5.

2017.05.19

A LECSÓK LEXIKONJA

Csillagtök lecsó
Vegyünk egy kiló patisszont, egy kiló paprikát, fél kiló paradicsomot, vöröshagymát, zsírt v. olajat, sót, pirospaprikát. A tisztitott tököt kockákra, a paprikát karikákra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát félbe, majd karikákra vágjuk.
A forró zsiradékon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a zöldségeket, a sót, a paprikát, és zsírjára sütjük.
(pár tojást is ráküldhetünk, és lehet cukkiniből is készíteni)

Csodalecsó
Hozzávalók:
15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dk gomba, 8 fürjtojás, 15 dkg lángolt kolbász, 5 dkg zöldborsó, 1 cikk fokhagyma, 1 dkg édes-nemes paprika, csipetnyi erős paprika, só.

Elkészítése:
A zöldpaprikát karikára, a vöröshagymát szeletekre, a gombát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A kolbászt egy percig langyos vízben áztatjuk, ettől a héja fellazul, így könnyedén lehúzzuk, majd karikákra vágjuk.
A zöldborsót kifejtjük, a fürjtojást forrásban levő vízbe tesszük, ötpercnyi főzés után lehűtjük és megtisztítjuk.
Az apró kockára vágott füstölt szalonna lesütött zsírján megpirítjuk a vöröshagymát. Hozzátesszük a zöldpaprikát, kissé megsózzuk, négy-öt percig együtt pároljuk. Megszórjuk paprikával, majd hozzáöntünk 1 dl vizet. Addig forraljuk, amíg a víz elpárolog, ekkor tesszük bele a gombát. További ötpercnyi forralás után adjuk hozzá a zöldborsót, az apróra zúzott fokhagymát, a fürjtojásokat és végül a paradicsomot és a kolbászt.
Ügyeljünk, hogy a paradicsom ne főjön szét.
Tálalhatjuk köret nélkül, vagy párolt rizzsel, petrezselymes burgonyával.

Forrás:
A LECSÓ, MINDÖRÖKKÉ
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.