Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A LECSÓK LEXIKONJA - LECSÓS RECEPTEK 7.

2018.08.15

A LECSÓK LEXIKONJA

Francia lecsó 1.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg paradicsom, 50 dkg paprika, 6 tojás, 3 fej vöröshagyma, liszt, 4 evőkanál olívaolaj, kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só

Megtisztítjuk a hagymát, karikákra szeljük, lisztben megforgatjuk, majd a felhevített olajon szép aranybarnára sütjük. Azután kivesszük, és félretesszük. A megmosott paprikák csutkáját és ereit eltávolítjuk, húsukat csíkokra vágjuk, majd átsütjük a serpenyőben visszamaradt olajon. A leforrázott paradicsomokat meghámozzuk, majd feldaraboljuk, és a paprikához tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, kakukkfűvel és borssal ízesítjük, majd fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük, megborsozzuk, majd a lecsóhoz adjuk, és lassan keverjük, míg a tojás megdermed.
Tálaláskor a tetejére tesszük a sült hagymakarikákat.

Francia lecsó 2.
Hozzávalók:
3 közepes krumpli, 4 zsenge cukkini, 3 közepes padlizsán, 3 húsos zöldpaprika, 2 fej hagyma, 75 dkg érett paradicsom, olaj, só, bors.

Elkészítése azonos a Francia lecsó mikróban c. recepttel, csak nem mikróban készítjük. (A mikrós változat a rovat későbbi számában lesz elérhető!)

Forrás:
A LECSÓ, MINDÖRÖKKÉ
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.