Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MÁRTÁSOK KÖNYVE

Cikkek

MÁRTÁSOK, SZÓSZOK, ÖNTETEK KÖNYVE - ALKOHOLLAL

2016.02.27

A mártások mindenkor kiegészítik, kihangsúlyozzák az ételek sajátos ízét, növelik az egyes fogások élvezeti és élettani értékét, ezért mindenkor gondosan kell megválogatni, hogy harmonikusan illeszkedjenek a feltálalt ételekhez, amelynek kiegészítőjeként feltálaljuk. A mártások, főleg a párolt és főtt húsok, halak, pecsenyék, saláták és tojásételek ízesítéséhez használjuk, de egyes mártásoknak a diétás étkezésben is komoly szerepet adhatunk. Készíthetünk, un. meleg és hideg mártásokat, ez utóbbiakat főleg hideg húsokhoz és salátákhoz adjuk.

Nagyon fontos  

- hogy mindig a legjobb minőségű anyagokat adjuk hozzá,:(pl: NE ADJUNK savanyú tejet, fonnyadt zöldségeket, stb.)  

- hogy a mártásokat gondosan ízesítsük, mert csak így emeli ki az ételek ízét.

- hogy kellő sűrűségű (tejföl sűrű) legyen, - hogy ne legyen csomós,- hogy forrón kerüljön az asztalra.

- hogy a belekerülő fűszereket apró, egyenletes nagyságúra vágjuk, mert így szebb látványt nyújt, jobban eloszlanak az ízek, és étvágygerjesztőbb is.

- hogy a főzéshez mindig friss fűszert használjuk, mert így alkotóelemei jobban ki tudják fejteni hatásukat. A sárgult fonnyadt növények vitamin tartalma, így tápértéke is kisebb.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A MÁRTÁSOK KÖNYVE | Hozzászólások: 0

MÁRTÁSOK, SZÓSZOK, ÖNTETEK KÖNYVE -Meleg mártások - Alapmártások és származékaik

2016.02.26

A mártások mindenkor kiegészítik, kihangsúlyozzák az ételek sajátos ízét, növelik az egyes fogások élvezeti és élettani értékét, ezért mindenkor gondosan kell megválogatni, hogyharmonikusan illeszkedjenek a feltálalt ételekhez, amelynek kiegészítőjeként feltálaljuk.

 

 
A mártások, főleg a párolt és főtt húsok, halak, pecsenyék, saláták és tojásételek ízesítéséhez használjuk, de egyes mártásoknak a diétás étkezésben is komoly szerepet adhatunk. 
 
Készíthetünk, un. meleg és hideg mártásokat, ez utóbbiakat főleg hideg húsokhoz és salátákhoz adjuk.
 

martasok---sorvalaszto-jpg-meretes.jpg

 
Nagyon fontos
 - hogy mindig a legjobb minőségű anyagokat adjuk hozzá,:(pl: NE ADJUNK savanyú tejet, fonnyadt zöldségeket, stb.)
 - hogy a mártásokat gondosan ízesítsük, mert csak így emeli ki az ételek ízét.
 - hogy kellő sűrűségű (tejföl sűrű) legyen,
 - hogy ne legyen csomós,
 - hogy forrón kerüljön az asztalra.
 - hogy a belekerülő fűszereket apró, egyenletes nagyságúra vágjuk, mert így szebb látványt nyújt, jobban eloszlanak az ízek, és étvágygerjesztőbb is.
 - hogy a főzéshez mindig friss fűszert használjuk, mert így alkotóelemei jobban ki tudják fejteni hatásukat. A sárgult fonnyadt növények vitamin tartalma, így tápértéke is kisebb.
 

martasok---sorvalaszto-jpg-meretes.jpg

 
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A MÁRTÁSOK KÖNYVE | Hozzászólások: 0

MÁRTÁSOK, SZÓSZOK, ÖNTETEK KÖNYVE - A -

2016.02.23

Mártásokról

A mártások mindenkor kiegészítik, kihangsúlyozzák az ételek sajátos ízét, növelik az egyes fogások élvezeti és élettani értékét, ezért mindenkor gondosan kell megválogatni, hogy harmonikusan illeszkedjenek a feltálalt ételekhez, amelynek kiegészítőjeként feltálaljuk.
 
A mártások, főleg a párolt és főtt húsok, halak, pecsenyék, saláták és tojásételek ízesítéséhez használjuk, de egyes mártásoknak a diétás étkezésben is komoly szerepet adhatunk. 
 
Készíthetünk, un. meleg és hideg mártásokat, ez utóbbiakat főleg hideg húsokhoz és salátákhoz adjuk.
 
Nagyon fontos
 - hogy mindig a legjobb minőségű anyagokat adjuk hozzá,:(pl: NE ADJUNK savanyú tejet, fonnyadt zöldségeket, stb.)
 - hogy a mártásokat gondosan ízesítsük, mert csak így emeli ki az ételek ízét.
 - hogy kellő sűrűségű (tejföl sűrű) legyen,
 - hogy ne legyen csomós,
 - hogy forrón kerüljön az asztalra.
 - hogy a belekerülő fűszereket apró, egyenletes nagyságúra vágjuk, mert így szebb látványt nyújt, jobban eloszlanak az ízek, és étvágygerjesztőbb is.
 - hogy a főzéshez mindig friss fűszert használjuk, mert így alkotóelemei jobban ki tudják fejteni hatásukat. A sárgult fonnyadt növények vitamin tartalma, így tápértéke is kisebb.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A MÁRTÁSOK KÖNYVE | Hozzászólások: 0

« előző

1 | 2 | 3 | 4