Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MÁRTÁSOK KÖNYVE - AZ ALKOHOLOS MÁRTÁSOK 2.

2017.04.04

A MÁRTÁSOK KÖNYVE

Bordói mártás
Hozzávalók:
3 dl spanyol mártás, 2 dl vörösbor, 2 dkg vöröshagyma, 1/2 babérlevél, néhány szem feketebors, 5 dkg vaj, 10 dkg csontvelő.

Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát, a  - frissen - durvára tört szemes borsot, a babérlevelet vörös borban megfőzzük, majd negyedrészére beforraljuk. Hozzáadunk egy kávéskanál húskivonatot, a spanyol mártást, felforraljuk, majd átszűrjük. Utána ízesítjük, és hozzátesszük a kockára vágott, megfőtt csontvelőt.
Roston sült angolos húsokhoz tálaljuk.

Bormártás
Hozzávalók:
1 teáskanál vaníliás pudingpor, 1 fél dl tej, 1 dl édes fehér bor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1-2 evőkanál cukor (ízlés szerint), csipetnyi só.

Elkészítése:
A pudingport hidegen simára keverjük a borral, majd a felforralt tejbe keverjük, és nagyon kis lángon, folyamatos kevergetés közepette sűrűsödésig főzzük. (Még jobb, csak kissé hosszabb ideig tart, ha gőz fölött keverjük sűrűre.)
Ezután beleszórjuk a sót, a cukrot és a fahéjat.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

Forrás:
A MÁRTÁSOK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.