Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALMAMÁRTÁSOK 2

2019.04.06

A MÁRTÁSOK KÖNYVE

Almamártás 06.
Hozzávalók:
60 dkg alma, 8 dkg cukor, 1 dkg só, 10 dkg liszt, 0,5 dkg szegfűszeg, 1 db citrom, 3 dl tej, 0,5 dkg fahéj, 8 dkg vaj, 3 dl tejföl, 1 db citrom.

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, szép apró kockákra vágjuk, és egy kevés cukorral, szegfűszeggel, sóval, citromhéjjal ízesített vízben felpuhítjuk. Világos, vajas rántást készítünk, tejjel felengedjük, simára keverjük és besűrítjük a mártást. Tejfölt adunk hozzá, felforraljuk, simára keverjük. Fehérborral és citrommal ízesítjük.
Főtt marhahúshoz tálaljuk.

Almamártás 07.
Hozzávalók:
6 deka liszt, fél citrom, 35 deka alma, másfél deci tejföl, 5 deka cukor, 5 deka vaj, 2 G só, 1 darab szegfűszeg, 2 deci tej.

Elkészítés:
Meghámozzuk az almát, magját és magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk össze. Az így felaprított almát a cukorral, szegfűszeggel és a tejjel feltesszük főni. Megsózzuk, kevés citromhéjat teszünk bele, majd néhány percig forraljuk.
Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és ezzel berántjuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, végül citromlével ízesítjük. Simára keverjük, és még egyszer felfőzzük

Almamártás 08.
Hozzávalók:
személyenként 10-I5 dkg alma, cukor, kevés só, 2-3 dkg liszt, tejfel, tej.

Elkészítés:
Az almát apró szeletekre vágjuk. Hideg vízbe cukrot és kevés sót teszünk. Amikor felfőtt a víz, hozzáadjuk a gyümölcsöt. Ha puhára főtt, az egy kanál tejfellel összekavart lisztet hozzáöntjük. Ha szükséges, lehet még tenni hozzá néhány kanál tejfelt és édes tejet. Kavargatás közben kell felfőzni. Tálalás előtt adunk még hozzá ízlés szerint sót és cukrot.
Főtt baromfihúshoz fogyasztják elsősorban.

Almamártás 09.
Elkészítés:
35 dkg almát megtisztítunk, magházát eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk. Teflon edényben pici vajon megpirítjuk, majd felengedjük 0,5 l fehérborral, kis vízzel, hozzáadunk 5 dkg cukrot, kis citromlevet, és puhára főzzük. Ekkor az almát áttörjük. 1 dl tejfölből és 1 evőkanál lisztből habarást készítünk, ezzel a mártást besűrítjük, mézsűrűségűre főzzük.

Almamártás 10.
Elkészítés:
Érett, hulló almából a legfinomabb, amit megmosok, meghámozok, negyedekre vágok, magházát kivágom, azután apróra felkockázom. Világos rántást készítek, felöntöm füstölt hús levével, és amikor jól besűrűsödött, beleteszem az almát. Egyet forralom, és megfő. Tejfölt és kevés borsot is teszek bele. Főtt húsok mellé adom, krumplipürével.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
MÁRTÁSOK - ALMAMÁRTÁSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.