Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MÁRTÁSOK KÖNYVE - A HAGYMAMÁRTÁSOK 3.

2017.04.23

A MÁRTÁSOK KÖNYVE

Hagymamártás 05.
Elkészítése:
4 dkg zsírban 4 dkg lisztet barnára pirítunk, közben 2 dkg cukrot és 1 fej szeletekre vágott vöröshagymát adunk hozzá és azzal is tovább pirítjuk. Vízzel vagy csontlével feleresztjük, és 20 percig főzzük. Megsózzuk, gyengén ecetezzük, majd áttörjük. Ezután tejföllel összekeverjük és tálaljuk.

Hagymamártás 06.
Hozzávalók 4 személyre: 2 fej hagyma, 4 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 csokor apróra vágott petrezselyem, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió. Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, megpirítjuk a vajban lassú tűzön, de úgy, hogy ne barnuljon meg. Szórjuk meg liszttel, keverjük össze, majd öntsük fel hideg tejjel, és keverjük egészen addig, amíg felforr és besűrűsödik.
Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
A MÁRTÁSOK LEXIKONJA - A HAGYMAMÁRTÁSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.