Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MÁRTÁSOK KÖNYVE - A HAGYMAMÁRTÁSOK 4.

2018.11.16

A MÁRTÁSOK KÖNYVE

 

Hagymamártás 07.
Hozzávalók 4 személyre:
6 dkg liszt, 10 dkg vöröshagyma, 4 dkg cukor, só, törött bors, ecet, kis babérlevél, 3 dl húsleves, zsír

Elkészítése:
2 dkg cukrot felhevített zsírban világossárgára pirítunk, hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzátesszük a lisztet, tovább pirítjuk, s ha a liszt is megbarnult, feleresszük a húslevessel. Megízesítjük sóval, cukorral, törött borssal, kevés ecettel és jól felforraljuk.
Utána hegyes szűrőn átszűrjük, szőrszitán áttörjük vagy összeturmixoljuk. Elkészítési idő: 30 perc

Hagymamártás 08.
Elkészítése:
Egy kanál zsírban barnára pirítunk 1-2 főzőkanál lisztet és beleteszünk egy fej reszelt vöröshagymát, és ezt is megpirítjuk, ekkor felöntjük csont-, vagy húslével, 1-2 kanál ecettel (vagy megfelelő citromlével) és megsózzuk. Sötétbarnára pirítunk 5 darab kockacukrot, és ezt is a mártásba öntjük.
Tálalás előtt szitán áttörjük.

Hagymamártás 09.
Elkészítése:
3 ek olajban megpirítunk 2 csapott ek lisztet, azután hozzáteszünk egy nagy fej apróra vágott hagymát - kicsit tovább pirítjuk, majd 2 dl vízzel felengedve, adunk hozzá egy ek mézet, kevés sót, citromlevet - és 20 percen át forraljuk.
Mixerrel pépesítve, vágott snidlinggel meghintve, tálalhatjuk zöldség- és rizskrokettekhez, szójafasírthoz, stb.

Hagymamártás 10.
Hozzávalók:
2 evőkanál liszt, olaj, hagyma, 2 dkg cukor, ecet, só

Elkészítése:
Az olajban a lisztet barnára pirítjuk, közben hozzáadjuk a cukrot és a szeletekre vágott hagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma is pirulni kezd. Vízzel vagy csontlével felengedjük, és 15 percig főzzük. Megsózzuk, és gyengén ecetezzük.
Áttörjük, és a lábasban még egyszer jól elkeverjük. Tejfölt is adhatunk hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
A MÁRTÁSOK KÖNYVE - HAGYMAMÁRTÁSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.