Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÁRTÁSOK, SZÓSZOK, ÖNTETEK KÖNYVE -Meleg mártások - Alapmártások és származékaik

2016.02.26

Auróra-mártás (meleg)
• (besamel + szárnyas-lé + paradicsompüré)

 

Veloutée-/fehér mártás
• (vaj + liszt + alaplé / 3 fő változata van: a borjú-, a hal-, illetve a szárnyas alap-léből készített) • önállóan nem használatos

 

Besamel-(tej)mártás
• (vaj + liszt + tej) • önállóan nem használatos

 

Bíboros-(kardinális)mártás
• (besamel + hallé + tojás sárgája + rákvaj + borpárlat) Rák-meridonhoz, rákragukhoz, halakhoz, tojásételekhez, vajas pástétomokhoz használjuk.

 

Csipkebogyó mártás
Vadhúsok mellé vagy vadas mártásba keverve nagyon finom.

 

Csirke mártás •
(fehér mártás [szárnyas] + legírozás + montírozás + gomba + citromlé): szárnyasokhoz, velőhöz, tojáshoz

Gyűjtötte és szívesen ajánlja, mert használja;
vectra777 konyhája

wikibooks

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.