Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MÁRTÁSOK KÖNYVE - A NARANCS - ÉS NARANCSOS MÁRTÁSOK 3.

2017.02.15

A MÁRTÁSOK KÖNYVE

Narancsmártás 01.
Öt deka felolvasztott vajban folytonos keverés közt sötétbarnára pirítunk 5 deka lisztet és egy jó evőkanál cukrot. Vigyázzunk, oda ne égjen! Ezt a rántást föleresztjük annyi barna mártással, hogy kellő sűrűségű legyen. Fél narancs héján ledörzsölünk két kockacukrot, és teljesen feloldjuk 1 narancs kicsavart levében.
Beleöntjük a mártásba és kb. 3 percig forraljuk, mialatt a képződő habot többször leszedjük róla.

Narancsmártás 02. (Tejes)
Öt tojás sárgáját habosra keverünk öt evőkanál cukorral. Belereszeljük 1-2 narancs héját, és három és fél deci tejjel föleresztjük.
Addig verjük a tűzön, amíg kellőleg megsűrűsödik.

Narancsmártás 03.
1 narancs reszelt héját 4 tojással 12 dkg porcukorral habosra keverünk, feleresztjük 4 dl tejjel, és folytonos keverés mellett felforraljuk.
Citrommártáshoz citrom reszelt héját használunk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
A MÁRTÁSOK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.