Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZILVAMÁRTÁSOK 1

2020.07.05

A MÁRTÁSOK KÖNYVE

Chilis szilvamártás
Hozzávalók:
Bor (vörös) 1 dl, chili, cukor 8 dkg, szilva 35 dkg, ánizs (őrölt)

A szilvákat kimagozzuk.
Egy forralóban cukrot karamellizálunk.
Kevés vörösborral felöntjük.
A szilva felét hozzáadjuk.
Vizet teszünk bele, meg egy kevés őrölt ánizst.
Az egészet szétfőzzük.
Ha elkészült, akkor kézi mixerrel szétturmixoljuk.
Utána hozzáadjuk a maradék vörösbort a szilva másik felét, valamint egy kevés chilit.
Egyszer összeforraljuk.

Fahéjas szilvamártás
Hozzávalók 4 személyre:
300 g gyorsfagyasztott szilva, 0,4 dl szilvalé, 1 dl tejszín, 50 g cukor, 1 rúd fahéj, 2 körte félbevágva, 3 evőkanál étkezési keményítő, 4 teáskanálnyi áfonyalekvár.

Elkészítése:
A szilvalét felforraljuk, beletesszük a kimagozott, félbevágott szilvát, a fahéjat, a cukrot és addig főzzük, amíg darabokra szét nem esik.
Fél óra múlva beletesszük a tejszínt.
A keményítőt 2 dl hideg vízzel elkeverjük és besűrítjük a mártást.
A fahéjat vegyük ki a mártásból.

Fokhagymás szilvamártás
Hozzávalók:
20 dkg aszalt szilva (lehetőleg magozott), 2 evőkanál méz, 2 dl vörösbor, 8-10 gerezd fokhagyma, só, bors, szegfűbors

Elkészítés:
A szilvát a vörösborban áztatjuk, majd hozzátéve a mézet és a fűszereket kis lángon főzzük, míg mártás jelleget kap.
Ekkor tesszük hozzá a fokhagymát cikkekre szelve és kis ideig együtt rotyogtatjuk.
Megjegyzés:
Bármilyen furcsának is tűnhet a szilva és a fokhagyma párosítása, nagyon finom és különleges mártás, nagyon jól kíséri a sülteket.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
MÁRTÁS LEXIKON - SZILVAMÁRTÁSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.