Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MÁRTÁSOK KÖNYVE - A TOJÁSMÁRTÁSOK 1.

2017.05.22

A MÁRTÁSOK KÖNYVE

Alapmártás tojásmártásokhoz
Elkészítés:
3 dkg Ráma margarint (vagy vajat) 1 púpozott evőkanál (liszttel habzásig hevítünk, majd ráöntünk 2,5 dl tejet. Folyamatosan kevergetve olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. (Lehelt nagyobb mennyiségben is készíteni, az arányokat azonban tartsuk meg.) A maradék a mélyhűtőben nagyon sokáig tárolható.)
Az alapmártást sokféle ízesítővel, fűszerrel összekeverhetjük, majd reszelt sajttal meghintve a megkent kenyérszeletet, enyhén megpirítjuk a tetejét.

Bajor tojásmártás 01.
Elkészítés:
Végy hozzá 4 tojás sárgáját, 1 gerezd fokhagymát, 3 dkg lisztet, 4 dkg vajat, 2 evőkanál borecetet, borsot, sót. A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz csomós.) Egy lábasban olvassz vajat, s tedd bele a megtört fokhagymát. Amikor a vaj hólyagosodni kezd, öntsd bele a tojást és lassú tűzön, folytonosan kevergetve főzd krémsűrűségűre.
(Lajos Mari párolt zöldséghez, főtt halhoz, bevert tojáshoz ajánlja, s szerinte hidegen is jó.)

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

 

Forrás:
A MÁRTÁSOK KÖNYVE - A TOJÁSMÁRTÁSOK
Szerző:

Almási Edina, Ferenczy Amanda,
Hargitai Dezső, Kiss Benő, Schiller Aurél,
valamint sok gyűjtőtársam receptközlései
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.