Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TÉSZTÁK LEXIKONJA - A SAJTOS TÉSZTÁK ÉS NÉHÁNY MÁS 9.

2016.12.15

A TÉSZTÁK LEXIKONJA

ŐSZI TÉSZTASALÁTA
Hozzávalók:
1/2 kg kagylótészta, 1 tubus majonéz, 1 kis pohár tejföl, fűszersó, mexikói zöldségköret, 1 fej lila hagyma, 10 dkg sonka, 10 dkg sajt (trappista vagy bármilyen vágható sajt), 1 fürt szőlő

Elkészítése: A tésztát nem túl puhára megfőzőm. A majonézt, a tejfölt és a fűszersót összekeverem. A zöldségköretet kiolvasztom, a lila hagymát, a sonkát és a sajtot kockákra vágom. A tésztát és a többi hozzávalót a majonézes tejfölbe keverem. Hűtőben lehűtőm.
Őszi jelleget a szőlő ad és meglepően jó ízhatása van a majonéznek és a szőlőnek együtt.

Sült húsok mellé kiváló saláta, de önállóan is isteni!

PARADICSOMOS SAJT-FONDÜ
Hozzávalók:
25 dkg paradicsom, 1,5 dl paradicsom ivólé, 1 evőkanál száraz fehérbor,1 evőkanál konyak, 1 evőkanál tejszín, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 15 dkg reszelt trappista sajt, 2 evőkanál búza- vagy burgonyakeményítő, 1-1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors, só, szárított bazsalikom és kakukkfű, 1 késhegynyi currypor, 1 csokor snidling

Elkészítése:
A paradicsomokat egy pillanatra forrásban levő vízbe mártom, és a héját lehúzom, majd felszeletelem. Lábosba teszem, hozzárakom a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd fedő alatt addig párolom, amíg pépessé válik. Ezután átpasszírozom és leöntöm a búzakeményítővel simára kevert paradicsom ivólével. Hozzáadom a reszelt sajtokat, a bort, a konyakot és a tejszínt. Beleszórom a fűszereket meg a nagyon finomra metélt snidlinget, és állandó keverés közben addig forralom, amíg a sajt egynemű masszává válik. Ekkor átöntöm a fondü edénybe és állandó, csendes forrásban tartom.
Kenyérkockákat vagy kifli karikákat mártogatunk bele.

PARADICSOMOS SPÁRGALEPÉNY
Hozzávalók:
4 tojás, 6 szál zöld spárga, 3 ek liszt, 1-1 mk pirospaprika, só és mustár, 1 tasak sütőpor, 10 dkg trappista sajt, 1 paradicsom

Elkészítése:
A tojásokat üsse fel és a liszttel, valamint az ízesítőkkel, a sütőporral és a lereszelt sajttal alaposan keverje el. A spárgák fejét vágja le, és a szárát vágja centis darabokra. Fektesse ezeket kivajazott tepsi aljára. Öntse rá a tojásos keveréket. Tegye 180 fokra előmelegített sütőbe, majd negyed óra múlva vegye ki. Gyorsan rendezze el a tetején a paradicsomkarikákat és a spárga csúcsokat.
Ezután tegye vissza a forró sütőbe 20-25 percre, mialatt a teteje aranybarnára sül.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
TÉSZTA LEXIKON - TÉSZTÁK SAJTTAL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.