Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TÉSZTÁK LEXIKONJA - ÉDES METÉLTEK 1

2016.12.27

A TÉSZTÁK LEXIKONJA

Dióslaska
30 dkg lisztből, 2 tojásból jó kemény laskatésztát gyúrunk. Kicsit pihentetjük és egy kicsivel vastagabbra, nyújtjuk, mint a derelye tésztáját. Laskatésztát vágunk belőle, sós vízben kifőzzük. Lábasba jó nagy kanál zsírt teszünk, beleforgatjuk a tésztát, és cukros dióval beszórjuk.

Ugyanígy készítjük a túrós- mákos-, és sajtostésztát is.

Diós tészta
Ugyanúgy készül, mint a Mákos tészta, csak a mák helyett 14 dg darált diót, és 14 dg mézet illetve 18 dg szőlőcukrot kell belekeverni.

Fahéjas metélt
A vékony metéltre vágott tésztát kifőzzük sós, cukros, tejjel kevert vízben, melybe dió nagyságú vajat is dobunk.
Leszűrve fahéjas cukorral meghintjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
TÉSZTA LEXIKON - ÉDES METÉLTEK
Szerző:
doksi
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.