Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KIFŐTT TÉSZTÁK

Cikkek

A TÉSZTÁK LEXIKONJA - A KIFŐTT TÉSZTÁK 5.

2017.01.25

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KIFŐTT TÉSZTÁK | Hozzászólások: 0

A TÉSZTÁK LEXIKONJA - A KIFŐTT TÉSZTÁK 4..

2017.01.08

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KIFŐTT TÉSZTÁK | Hozzászólások: 0

A TÉSZTÁK LEXIKONJA - TÉSZTATÖRTÉNELEM - KIFŐTT TÉSZTÁK 3.

2017.01.02

Tészta alatt több alapvető élelmiszert értünk.
A magyar táplálkozáskultúrában a főtt tészta a kora újkorban vált általánossá, előtte a középkorban az erjesztett kenyereket fogyasztották.
A tészták alapanyaga: általában búzaliszt, tojás és valamilyen folyadék (víz, tej) hozzáadásával készül, de készülhet tojás nélküli, vagy más növényi lisztből (lisztérzékenyek) változatban is.
Elkészítésük a felhasználás módja szerint többféle lehet, de az elkészítési módokat is lehet variálni.
(Pl.: Rakott tészták:kifőtt tésztát egyéb hozzávalókkal rétegesen összerakva - sütjük.)

 

 

 

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KIFŐTT TÉSZTÁK | Hozzászólások: 0

A TÉSZTÁK LEXIKONJA - KIFŐTT TÉSZTÁK 2.

2016.12.21

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KIFŐTT TÉSZTÁK | Hozzászólások: 0

A TÉSZTÁK LEXIKONJA - A KIFŐTT TÉSZTÁK 1.

2016.12.12

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KIFŐTT TÉSZTÁK | Hozzászólások: 0