Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TÉSZTÁK LEXIKONJA - A KIFŐTT TÉSZTÁK 11.

2017.04.26

A TÉSZTÁK LEXIKONJA

 


Sonkás kocka
Smidhoffer Gerti Recepttéka
Hozzávalók:
32 dkg száraz kockatészta, 20 dkg főtt, füstölt sonka, 3 dl tejföl, 8 dkg reszelt sajt, 2 dkg vaj, 1 késhegynyi őrölt bors, só. Elkészítése:
A főtt sonkát ledaráljuk, összekeverjük a tejföllel és borssal fűszerezzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és összekeverjük a sonkás tejföllel. A tésztakeveréket kivajazott tűzálló edénybe öntjük, elsimítjuk és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőben szép pirosra sütjük a tetejét.
Energiatartalom: 3020 kJ
Fehérjetartalom: 27 g
Zsírtartalom: 40 g
Szénhidráttartalom: 63 g

 

Spagetti bolognai módra
Smidhoffer Gerti Recepttéka
Hozzávalók:
32 dkg spagetti, 2 dkg vaj, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg marhacomb, 8 dkg vöröshagyma, 3 dkg sárgarépa, 3 dkg zellergumó, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 1,2 dl barnamártás, 1 babérlevél, 2 csipet őrölt kakukkfű, petrezselyemzöld, 1 csipet őrölt rozmaring, 8 dl vörösbor, 10 dkg reszelt sajt. Elkészítése:
A kissé kiolvasztott szalonnakockákkal az apróra vágott marhahúst, a kis kockára vágott sárgarépát és zellert, a finomra metélt hagymát és a zúzott fokhagymát lepirítjuk. Paradicsompürével, babérlevéllel, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Kevés vörösbort és barnamártást hozzáöntve, lefedve rövid lére pároljuk. A kifőtt spagettit leszűrjük, leöblítjük és forró vajban átforgatjuk.
A ráhalmozott raguval és reszelt sajttal tálaljuk.
Energiatartalom: 3060 kJ
Fehérjetartalom: 36 g
Zsírtartalom: 25 g
Szénhidráttartalom: 74 g

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
TÉSZTA LEXIKON - KIFŐTT TÉSZTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.