Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TÉSZTÁK LEXIKONJA - A KIFŐTT TÉSZTÁK 8.

2017.03.08

A TÉSZTÁK LEXIKONJA

Mexikói makaróni
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeim mIkrohullámon
Hozzávalók:
30 dkg makaróni, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg kukorica, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg sajt, oregáno, só, bors.

Elkészítése:
A tésztát egy edénybe téve felöntjük hideg vízzel, majd megsózzuk. Lefedve 8 percig 500 W-on főzzük. Félidőben alaposan megkavarjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát apró kockára vágjuk. Egy edénybe tesszük, megfűszerezzük és 8 percig 500 W-on lefedve pároljuk.
A megfőtt tésztát leöntjük a zöldségfélékkel, összekeverjük, majd sajtot reszelünk a tetejére.

Milánói makaróni
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeim mIkrohullámon
Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 15 dkg gomba, 10 dkg sonka, 15 dkg sajt, só, bors, ketchup.

Elkészítése:
A tésztát egy edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel és megsózzuk. Lefedve 8 percig 500 W-on megfőzzük. Félidőben alaposan megkavarjuk. A gombát elválasztjuk a tönkjétől, alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd vékonyra szeleteljük. A sonkát kockákra vágjuk, hozzátesszük a gombához, megfűszerezzük.
Egy másik edényben 8 percig 500 W-on lefedve megpároljuk. A tésztára ráöntjük a párolt gombát és sonkát, ketchuppal meglocsoljuk és jól összekeverjük.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Olasz makaróni
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeim mIkrohullámon
Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 15 dkg szárazbab, 1 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg szalámi, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, fél citrom leve, só, bors.

Elkészítése:
Az előző nap beáztatott babot leszűrjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy elfedje és 10 percig lefedve 500 W-on főzzük, a végén megsózzuk. Lehűtjük és egy salátás tálba tesszük. Ráöntjük az olajat, jól összekeverjük. A tésztát egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd megsózzuk. Fedő alatt 8 percig 500 W-on főzzük. Félidőben alaposan megkavarjuk. A fokhagymát, a vöröshagymát megtisztítjuk, és a szalámival együtt apróra vágjuk, majd a babot is hozzákeverjük. A tésztát leöntjük ezzel a keverékkel, alaposan összekavarjuk.
A zöldpaprikát megmossuk, karikákra vágjuk és a makarónit díszítjük vele, végül egy fél citrom levét ráfacsarjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
TÉSZTA LEXIKON - KIFŐTT TÉSZTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.