Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TÉSZTÁK LEXIKONJA - A KIFŐTT TÉSZTÁK 9.

2017.03.24

A TÉSZTÁK LEXIKONJA

Orsótészta pirított kolbászhússal
Smidhoffer Gerti Recepttéka
Hozzávalók:
32 dkg orsótészta, 20 dkg gyulai kolbász, 2 zöldpaprika, 8 dkg reszelt sajt, 2-3 evőkanál olaj, só. Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és kevés forró olajban átforgatjuk. A ledarált kolbászt a kockára vágott zöldpaprikával kissé átpirítjuk és a forró tészta tetejére halmozzuk, amit tálaláskor gazdagon meghintünk reszelt sajttal.

Paradicsomos metélt tejszínes gombamártással
Smidhoffer Gerti Recepttéka
Hozzávalók:
32 dkg paradicsomos metélt, 6 dkg vaj, 20 dkg gomba, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi őrölt bors, 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 késhegynyi póréhagymasó, 8 dkg reszelt füstölt sajt, só.

Elkészítése:
A fele vajban lepirítjuk a kockára vágott gombát. Póréhagymasóval, borssal fűszerezzük. Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és forró vajban átforgatjuk.
Tálaláskor leöntjük a gombamártással, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és finomra vágott petrezselyemzölddel. Energiatartalom: 2650 kJ
Fehérjetartalom: 21 g
Zsírtartalom: 31 g
Szénhidráttartalom: 67 g

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
TÉSZTA LEXIKON - KIFŐTT TÉSZTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.