Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÉSZTÁK LEXIKONJA - KIFŐTT TÉSZTÁK 12.

2018.10.16

TÉSZTÁK LEXIKONJA

Burgonyás gombás falatok
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 30 dkg gomba, 3 tojás, 2 dkg liszt, 10 dkg vaj, só Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és megdaráljuk. ízlés szerint sót teszünk bele. Apróra vágott és megpirított gombát, nyers tojást adunk hozzá, az egészet eldolgozzuk. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, szélesebb csíkokra vágjuk.
A csíkokat rombuszokra feldaraboljuk, vajban aranysárgára sütjük.

Burgonyás sütemény kínai módra k
Hozzávalók 4 személyre:
1 pohár főtt burgonyapép, 1 pohár víz, 1 pohár liszt, 6 dkg szalonna, 6 evőkanál olaj, újhagyma és só Elkészítése:
A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a nagy darabokra vágott újhagymát. Összedolgozzuk, lepényeket készítünk belőle, és mindegyikbe néhány szalonnakockát nyomunk.
A lepények mindkét oldalát forró olajban aranysárgára sütjük.

Burgonyás túrógombóc k
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 50 dkg túró, 1 tojás, 15 dkg liszt, 1 evőkanál zsír, 2 dl tejföl vagy tejfölös mártás, só Elkészítése:
A tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, szétnyomjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután összemorzsolt túrót, lisztet, tojást és sót teszünk bele, az egészet jól eldolgozzuk, s kissé ellapított gombócokat formálunk. A gombócokat forró zsírban megsütjük, kizsírozott tűzálló tálra tesszük, és sütőben megpirítjuk.
Forrón, tejföllel vagy tejfölös mártással tálaljuk.

Forrás:
TÉSZTÁK LEXIKONJA - KRUMPLIS TÉSZTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.