Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A VADAK LEXIKONJA - PÁCOK ÉS VADASOK 11.

2017.05.25

A VADAK LEXIKONJA

VADAS RECEPTEK
HÁZINYÚL VADASAN, VASI-ZALAI MÓDRA

Hozzávalók:
1 nyúlgerinc, 2 nyúlcomb, 2 ujjnyi füstölt szalonna, tojásnyi zsír, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál mustár, 2 csapott evőkanál liszt, 1 pohár tejföl, só, 1 evőkanál ecet és annyi páclé, amennyi a nyúlhúst ellepi, lásd: páclé készítése

Elkészítése:
A lehártyázott házinyúlhúst megmossuk, az elkészített páclébe tesszük 2 napra, és naponta a húst a lében megforgatjuk. Két nap után a húst kiszedjük, letörölgetjük, és vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. A pácléből a zöldséget a tepsibe tesszük, hozzáadjuk a zsírt, beletesszük a megtűzdelt húsokat. Kevés páclevet öntünk a zöldségre, és a húst félig megsütjük. A húst kivesszük, földaraboljuk. A zöldséget meghintjük a liszttel, a cukorral, kicsit kevergetjük, megpirítjuk, kevés vízzel és páclével fölengedjük. Beletesszük a mustárt és egy kanál ecetet. Az egészet fölforraljuk, átkeverjük és átpasszírozzuk. A félig sült nyúldarabokat benne megpároljuk.
Burgonyagombócot, vagy kukorica polentát adunk hozzá.
A tejfölt egy kis tálkában tesszük az asztalra, hogy ki-ki, ízlése szerint tejfölözze a mártást.

KARFIOL VADASAN
Hozzávalók:
1/2 kg karfiol, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 2 szelet zeller, 2 fej vöröshagyma, 2 babérlevél, 1 kk borsikafű, 1 pohár kefir, 1 ek méz, 3 csipet tengeri só, 2 ek teljes kiőrlésű liszt, 2 ek hidegen sajtolt olaj

Elkészítése:
A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük, félretesszük. A kockára vágott zöldségeket puhára főzzük, pürésítjük. Hozzáadjuk a fűszereket, majd a kefirt a liszttel simára keverjük, és ezzel az egészet behabarjuk.
Ebbe beletesszük a megfőtt karfiolrózsákat.
Barna rizzsel tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
VADAK LEXIKONJA - A PÁCOK ÉS VADASOK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.