Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VADAK LEXIKONJA - PÁCOK ÉS VADASOK 10.

2017.05.11

VADAK LEXIKONJA

VADAS RECEPTEK
HAMIS VADASMÁRTÁS

Hozzávalók:
1 csokor leves-zöldség, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, fél citrom leve és reszelt héja, 1 evőkanál cukor, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olajat, és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig főzzük.
A főtt zöldséget kissé kihűtjük, és levével együtt turmixgépben pépesítjük, majd félretesszük. A serpenyőbe beleöntjük a megmaradt olajat, rászórjuk a cukrot, és kevergetve világos karamellé pirítjuk. Ezután nagyon óvatosan - nehogy a forró cukor kifröccsenjen - ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, valamint a tejföllel és fél dl vízzel simára kevert lisztet.
Kevergetve jól kiforraljuk.
A mártást kihűlése előtt néhányszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.

HÁZINYÚL VADASAN
Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott nyúlcomb, 1 vöröshagyma, 2 ek olaj, 1 kk. liszt, 2 dl tejföl, 2 dl száraz fehérbor, 20 szem kapribogyó, só, 1 mk pirospaprika, bors, 1 ek mustár

Elkészítése:
A hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst és erős lángon, addig kevergetjük, míg fehér színűvé nem válik. Paprikával meghintjük, a borral felöntjük, és puhára pároljuk. A tejfölt a mustárral, az apróra vágott kapribogyóval és a liszttel kikeverjük, és ezzel sűrítjük be a hús levét.
Ha kell utána sózzuk, 3-4 percig forraljuk és daragaluskával tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
VADAK LEXIKONJA - A PÁCOK ÉS VADASOK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.