Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - A CAJUN KONYHA RECEPTJEI 1

2018.11.30

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Acapulco csirke
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erős zöldpaprika, 1/2 kk oregánó, 1/4 kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej.

Elkészítése:
A csirkét főzze meg, csontozza ki és vágja kis kockákra, a hagymát aprítsa finomra, a gombát szeletelje, a mandulát szeletelje és pirítsa meg.
Lábasban a vajon dinsztelje a hagymát üvegesre, majd keverje bele a borssal záruló 6 hozzávalót és keverje jól össze. A keverék felét arányosan elosztva kanalazza a tortillák középvonalára, majd tekerje fel azokat és fektesse olajozott tepsibe egymás mellé. A keverék másik felét kanalazza egyenletesen a tortillákra, öntse rá a csirkelevest és tejet, tegye felülre a sajtszeleteket.
Süsse előmelegített sütőben, közepes hőn, fedetlenül 35 percig.
Végül szórja meg a pirított mandulával.

Afrikai csirke
Hozzávalók.
20 csirkeszárny, 1 ek só, 1 1/2 ek borsszósz, 4 ek liszt, 1,8 dl olaj, 1 hagyma, 3 ek paradicsompép, 1 kk kakukkfű, 3 ek vaj.

Elkészítése:
A szárnyakat dörzsölje be sóval és 1 ek borsszósszal, forgassa lisztbe és süsse serpenyőben, olajon mindkét oldalon aranybarnára. Vegye ki a szárnyakat, az olajból csak 1 ek-nyit hagyva a serpenyőben az aprított hagymát dinsztelje meg, keverjen hozzá 1 ek lisztet. A paradicsompépet keverje 3 ek vízzel simára, keverje hozzá a hagymás liszthez.
Keverje hozzá a kakukkfüvet, a maradék borsszószt és a vajat.
Tegye vissza a csirkét, párolja körülbelül 30 percig, míg megpuhul.
Melegen tálalja.

Articsókás-gombás sült csirke
Hozzávalók (6-8 személyre):
4 csirkemell, 2 ek liszt, 4 ek margarin, 4 ek napraforgóolaj, 22 dkg gomba, 8 articsókaszív, 1,2 dl száraz fehérbor, 1 ek citromlé, 2 ek petrezselyemzöld, 1/4 kk bors.

Elkészítése:
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, felezze el, a gombát szeletelje, az articsókát vágja félbe, a petrezselyemzöldet vágja finomra. A fél melleket forgassa lisztbe, rázza le a fölösleget. Nagy serpenyőben olvassza meg a margarint, közepes hőn kezdje sütni a csirkét, majd töltse hozzá az olajat és süsse tovább, míg barnulni kezd. Tegye hozzá a gombát és articsókát, süsse még körülbelül 3 percig, szedje ki egy tálra.
Öntse ki az olajat a sütőedényből, tegye vissza a hőre, tegye bele a bort, citromlevet, petrezselymet és borsot, főzze közepes hőn 2-3 percig.
Öntse ezt a szószt a csirkére.

Barbecue csirke
Hozzávalók (4 személyre):
8 csirkerész (mell, comb, szárny), 2,5 dl Barbecue szósz, 3 ek narancslé, 2 ek liszt, 1 sütőzacskó.

Elkészítése:
A csirketagokat bőrözze le. Szórja a lisztet a sütőzacskóba, hozzá a Barbecue szószt és narancslevet, rázza, hogy keveredjék. Tegye bele a csirkedarabokat, forgassa a zacskót, hogy a szósz jól bevonja a húst.
Rendezze a csirkét egy síkba, zárja le a zacskót, tetején vágjon körülbelül 15 cm-es nyílást.
Süsse 180C°-ra előmelegített sütőben 45-50 percig, míg megpuhul.
Tálaláskor kanalazza a szószt a csirkére. Megjegyzés:
a Barbecue szósz az USA-ban készen kapható, itt keverjen húsleves, vagy tejföl alaphoz turmixolt hagymát, fokhagymát, vajat vagy margarint, mustárt vagy majonézt és fűszereket.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - A CAJUN KONYHA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.