Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - BRAZÍLIA FINOMAN 3.

2018.12.03

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

LISZTLEVES
(Angu De Farihna)
Hozzávalók:
30 dkg kukoricaliszt, 1 l víz, 1 marha húsleves-kocka, 2 evőkanál olaj

Elkészítése:
Keverőtálban dolgozza csomómentesre a lisztet 2,4 dl hideg vízzel. Tegye félre.
A maradék vizet forralja fel.
Adja hozzá az olajat és morzsolja bele a leveskockát. A lobogó levesbe lassan öntse az elkevert lisztet. Kézi habverővel forgassa simára a keveréket.
Gyöngyözve főzze 5-8 percig.
Pirított zsemlekockával, forrón tálalja.

MALACSÜLT
(Roast Pig)
Hozzávalók
: 2 kg sertéscomb (bőrös), 2 mokkáskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 2 dl narancslé, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A malachús bőrét 2 centinként vagdalja be, majd sóval és őrölt borssal dörzsölje be. Hagyja állni 1,5-2 órát. Ekkor fektesse bőrével felfelé kiolajozott tepsibe. Tolja az edényt a 170 fokra előmelegített sütőbe. 30-40 perc sütés után locsolja rá a narancslével alaposan összekevert cukrot, gyömbért és zúzott fokhagymát. Időnkét saját levével megöntözve süsse puhára és ropogósra.

MARHAPECSENYE
Hozzávalók:
1 kg marhafartő, 10 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 darab citromhéj, 1 kávéskanál ecet, ízlés szerint só, őrölt bors és szegfűbors, 2 dl száras vörösbor, 1-1 evőkanál paradicsompüré és mustár

Elkészítése:
A marhahúst tűzdelje meg a vékony csíkokra vágott szalonnával. Dörzsölje be a fűszerekkel. Pár órára tegye be a hűtőszekrénybe, majd szórja be minden oldalát liszttel. Tűzálló tálban forrósítsa fel a vajat. Hirtelen süsse körbe a húst. Közben a bort keverje össze az ecettel, a paradicsompürével és a mustárral. Öntse a hús alá. Dobja bele a citromhéjat és a felkarikázott hagymát is.
Fedő alatt párolja puhára. (Időnkét locsolgassa saját levével, és szükség esetén pár kanál vizet önthet alá.)

MARHAPÖRKÖLT
(Picadinho) Hozzávalók:
90 dkg marhafartő, 15 dkg baconszalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 nagyobb paradicsom, 1 db avokadó, 3 db apró chili paprika, ízlés szerint só és őrölt fehérbors, 1,2 dl víz

Elkészítése:
Az apróra kockázott bacont hirtelen süsse üvegesre. Ezen pirítsa barnára a szálasra vágott hagymát. Szűrőkanállal szedje tányérra és tegye félre. A visszamaradt zsiradékon párolja fehéredésig a kockákra darabolt húst. Ízesítse a fűszerekkel, majd adja hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, avokádót és a chilit.
Öntse alá a vizet.
Fedő alatt gyöngyözve főzze puhára.
Tálaláskor díszítse a félretett sült baconkockákkal és hagymaszálakkal.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - BRAZÍLIA FINOMAN
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.