Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPTEK AFRIKÁBÓL 2

2018.10.22

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Benini rák(Beninese Crabs)
Hozzávalók:
2 db tojás, 20 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kg tisztított rákhús, 20 dkg paradicsom, 2 db chili paprika, 9 dkg zsemlemorzsa, só és őrölt bors

Elkészítése:
A habosra felvert tojásokhoz adja a rákhúst, a meghámozott és apró kockákra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a reszelt vöröshagymát, a vagdalt chilit és a zsemlemorzsa felét. Ízlés szerint fűszerezze, majd kézzel dolgozza egynemű keverékké. Simítsa enyhén kikent és a maradék zsemlemorzsával beszórt, egyforma kis tálkákba.
Tegye az edénykéket 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süsse a tetejüket aranybarnára.
Párolt rizzsel kínálja.

Citromos pite (Lemon Flan)
Hozzávalók:
3 evőkanál + 10 dkg cukor, 1 evőkanál vaj, 4 tojás, 7 dl tej, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:
Melegítsen fel 3 evőkanál cukrot és ugyanannyi vizet. Folyamatosan keverve pirítsa világos barnára. Öntse a karamellt alaposan kivajazott lapos tepsibe. A tojásokat verje habosra 10 deka cukorral, majd gépi habverővel dolgozza bele a tejet, a lisztet és a citromhéjat. Óvatosan öntse a palacsintatészta sűrűségű keveréket a karamellre. Letakarva helyezze az edényt vízfürdőbe.
Közepes hőfokú sütőben 45 perc alatt süsse aranybarnára.
Ekkor a takarást levéve hagyja teljesen kihűlni, majd felkockázva tálalja.

Dahomey halpörköltje (Dahomey Fish Stew)
Az egykori Dahomey afrikai királyság volt, melynek utódja a mai modern Benin.
Hozzávalók:
60 dkg tengeri halfilé, 10 dkg liszt, ízlés szerint só és őrölt bors, 1 dl olaj, 2 db vöröshagyma, 2,5 dl víz, 1 db chili paprika

Elkészítése:
Szelje a filéket mintegy ötcentis szeletekre. Nyomkodja bele a sóval és borssal elkevert lisztbe. Közben forrósítsa fel az olajat, majd mindkét oldalukon süsse benne aranybarnára a filéket. Lecsepegtetve tegye félre a sülteket. A visszamaradt zsiradékban párolja üvegesre a finomra vágott vöröshagymát és a vagdalt chilit. Öntse fel a vízzel, majd lobogva főzze 20 percen át. Közben ízesítse a fűszerekkel. Ekkor vegye legalacsonyabbra a hőfokot és tegye bele a sülteket.
Forralja össze, majd rizságyon tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK>

 

 

Forrás:
RECEPTEK AFRIKÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.