Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"ERŐMŰ" RECEPTEK 1.

2019.11.26

ALI BÁCSI RECEPTJEI

Avokádó leves
(Avocado Soup)
Ez a leves ebédre előételként, ám esti légyott alkalmával önálló fogásként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
3 érett avokádó, 3,5 dl csirkeleves, 2 dl tejszín, 3 cl citromlé, fél dl konyak, csipetnyi curry, só és őrölt fehérbors, 2 szál zeller zöldje, 4 db fürjtojás

Elkészítése:
Az avokádót hosszában kettévágjuk, és csavaró mozgatással a két részt szétválasztjuk. Magját kávéskanállal kiemeljük. Éles késsel meghámozzuk, hogy a húsa ne sérüljön meg. Azonnal belocsoljuk citromlével, így nem barnul meg. Tegye turmixgépbe a gyümölcsöt, másfél deci tejszínt, a húslevest és a fűszereket. Pürésítse sima, egynemű keverékké.

Folyamatosan keverve forralja fel, majd azonnal vegye le a melegről. Öntse bele a konyakot, óvatosan üsse bele a tojásokat, hogy azok egyben maradjanak.

Letakarva hagyja szobahőmérsékletűre lehűlni.
 

Tálaláskor szórja meg a finom vagdalt zellerrel, és díszítse a keményre felvert maradék tejszínnel.

Citromfagylalt
(Lemon Parfait)
Kiváló hűsítőként ajánljuk, meleg, nyári estékre…
Hozzávalók:
1,5 dl kristálycukor, 3 tojássárgája, 3 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom, kókusz reszelék Elkészítése:
A cukrot a tojások sárgájával verje habosra. Forgassa bele a vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot, majd a citrom levét és annak reszelt héját.

Simítsa a krémet fagylaltos kelyhekbe, majd legalább fél napra tegye mélyhűtőbe.
Tálaláskor szórja meg kókuszreszelékkel.

Cukrozott ibolya
(Candied Violets)
Ez a némileg egzotikus recept a 30-as évekből való. Nyugodtan kipróbálhatja.
Hozzávalók:
2 dl víz, 2 dkg étkezési keményítő, 10 dkg cukor, frissen szedett ibolya szirom Elkészítése:
A keményítőt és a cukrot csomómentesen keverje el a vízzel, majd forralja fel. Lassú melegen főzze tovább, míg a szirup kezd besűrűsödni. Vegye félre a melegről az edényt, és hagyja szobahőmérsékletre hűlni.

Ekkor egyenként mártsa bele a szirmokat, majd tegye azokat szűrőpapírra, míg a máz megkeményedik.
Hidegen kínálja nassolni való fogásként.

Eper dinnyekrémmel
(Strawberries in a Melon Sauce)
Nyár végén, az érett dinnyék időszakában nem szabad kihagyni ezt a csemegét!
Hozzávalók:
50 dkg eper, 50 dkg zöld bélű sárgadinnye, 2 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 4 fürjtojás, 1 evőkanál cukor, étcsokoládé-reszelék

Elkészítése:
A dinnyét hámozza meg, magozza ki, majd vágja apró kockákra. Turmix gépben pürésítse simára. A tejszínt verje keményre a vaníliás cukorral, a tojásokat habosra a kristálycukorral, majd ezt a hármat forgassa egybe. A megmosott epret vágja, méretüktől függően félbe vagy negyedbe.

Végül tegye a tejszínes dinnyekrémbe.
Lehűtve kínálja, megszórva a csokoládé reszelékkel.

Édeskömény-leves
(Fennel Soup)
Az édeskömény már a fáraók idejében is közismert volt orvosi hatásairól, köztük a hashajtó és serkentő előnyeivel kapcsolatban. S mindez vonatkozik a növény gumójára, levelére és magjaira is.
Hozzávalók:
25 dkg köménygumó, 2 dl száraz fehérbor, 10 dkg főtt (füstölt) csirkemell, 1 csirkeleves-kocka, 1,2 dl tejszín, 2 evőkanál Ouzo, 2 dl víz

Elkészítése:
Hámozza meg és vagdalja apró darabokra a köménygumót. Tegye fel főni a fehérborba morzsolt húsleveskockával és két deci vízzel együtt. Forrás után tíz percig főzze. Ezután mixerrel pépesítse, majd hagyja teljesen lehűlni. A csirkemellet csontozza ki, bőrét húzza le, majd vékony csíkokra vágja fel és adja a hideg püréleveshez. A tejszínt keverje el az Ouzoval, és csurgassa a levesbe.
Tálaláskor szórja meg az édeskömény apróra vagdalt levelével.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - ERŐMŰVEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.