Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"ERŐMŰ" RECEPTEK 4.

2019.12.30

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Mártogatós
(Pesto)
A hasonló receptek közül a számunkra legizgatóbbat választottuk ki.
De, ezt alapul felhasználva, végtelen variációja lehetséges.
Egyébként is a pillanatnyi öröm dönti el a siker eredményét…

Hozzávalók:
15 dkg feta sajt, 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál bazsalikom, 10 szem fenyőmag, csipetnyi sáfrány, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj Elkészítése:
A fokhagymát pucolja meg, majd az olívaolajozott kis lábosban, 175 fokon, fedő alatt párolja 1 órán keresztül.
Szükség esetén néhány csepp vizet öntsön alá.
Közben a sáfrányt a citromlében oldja fel.
Tegye turmixgépbe a főtt fokhagymát, az apró kockákra vágott sajtot és a citromos sáfrányt.
Ízesítse a fűszerekkel, végül pürésítse. Annyi tejszínt öntsön hozzá, hogy krémes, mártogatható keveréket kapjon.
Pirított kenyérkocákhoz, száraz sonkadarabokhoz, párolt zöldséghez adja mártogatásként.

Rákkrém
(Shrimp Paste)
Mind a rák, mind a fenyőmag ismert afrodiziákum.
Ám ha ezeket egyszerre alkalmazza…

Hozzávalók:
10 dkg apró rák, 5 dkg fenyőmag, 8 dkg natúr krémsajt, néhány borsmenta levél Elkészítése:
A fenyőmagot szárazon kissé pirítsa meg.
A megtisztított rákokat a fenyőmag felével és a krémsajttal pépesítse és keverje sima krémmé.
Forgassa hozzá a maradék magot.
Lehűtve kínálja enyhén megpirított és fokhagymával bedörzsölt kenyérre kenve.
A szeleteket szórja meg a finomra vagdalt mentalevéllel.
(A krém elkészítésekor ügyeljen arra, hogy túlságosan erős fűszereket ne használjon, mert akkor a sajtos rákkrém elveszti jellegzetes ízét.)

Rákleves
(Kreeftensoep)
Ennek a ráklevesnek az illata és látványa csábító lehet bármely felnőtt ember számára: apró rákok fürdenek a rózsaszínű finomságban.
Hozzávalók:
25 dkg tisztított apró tengeri rák, 3 tojássárgája, 2,5 dl tejszín, 2,5 dl száraz fehérbor, 1 halászlé kocka, csipet sáfrány, (2 kávéskanál fekete kaviár) Elkészítése:
A megtisztított rák felét a tojások sárgájával, a tejszínnel, a borral, a sáfránnyal és a halászlé kockával tegye turmixgépbe, és dolgozza simára.
Nagyon alacsony hőfokon, folyamatosan keverve sűrűsödésig melegítse, de ne forralja fel.
A maradék rákokat 40 másodperc alatt mikrohullámon melegítse fel, majd tegye a levesbe.
Forrón tálalja.
(Lehetőség esetén ínyencek hideg kaviárral megszórva kínálják.)

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - ERŐMŰVEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.