Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A CAJUN KONYHA 4.

2019.05.17

ALI BÁCSI KONYHÁJA

Csirke boros mártásban
Hozzávalók:
4 nagy csirkemell, fűszerkeverék ízlés szerint, 2,5 dl Worchestershire bormártás, 3 ek citromlé, 10 dkg fűszeres prézli, 10 dkg Parmezán sajt- reszelék, 1,2 dl olívaolaj, 1 citrom, 2,5 dl csirkeleveslé.

A csirkét csontozza ki, a melleket felezze, vágja ketté a belső és külső réteget, a nagyobb külsőt vágja 2 csíkra, enyhe ütögetéssel lapítson el minden darabot.
Fűszerezze ízlés szerint keverékkel vagy egyedi fűszerekkel. Keverje a borszószt és citromlevet, forgassa bele a csirkét, hagyja pácolódni körülbelül 10 percig, tartsa meg a páclevet. Keverje a prézlit a sajttal, forgassa bele a csirkét, míg mindenütt bevonja. Nagy serpenyőben, olívaolajon, erős hőn süsse mindkét oldalon enyhe barnára, vigyázzon, hogy ne süsse túl.
Tegye a csirkét tepsibe, enyhén szórja meg olajjal, tegyen minden darabra vékony szelet citromot.
A serpenyőből szedje ki az olaj zömét 1 evőkanálnyit hagyva benn csak belőle, töltse rá a páclevet, forralja, míg fele elfő.
Adja hozzá a csirkelevest, főzze, míg fele elfő.
Töltse a csirkére és süsse azt sütőben 15-20 percig, míg a lé bugyborékolni kezd.
Körítse vajas nudlival és párolt zöldségkeverékkel.

Csirke chipssel
Hozzávalók:
1 csirke, 20 dkg sajtreszelék, 3 dl gombakrém-leveslé, 3 dl csirkehúsleveslé, 2 dl forralt tej, 1 hagyma, 3 friss erős paprika, 1 kis tasak chips.

A csirkét vízgőzön párolja meg, csontozza ki, vágja kis darabokra, a hagymát és paprikát aprítsa finomra. A hagymát olajon fonnyassza meg, majd keverje hozzá a két levest, tejet, paprikát és csirkét. Tepsibe tegyen 1 réteg chipset, rá a csirkés keveréket, ezt szórja meg a sajtreszelékkel, majd fölé ismét a fenti 3 réteget.

Süsse előmelegített sütőben, közepes hőn (180 C°) 30 percig.

Csirke Enchiladas Ole'
Hozzávalók: 1 csirke, 12 tortilla, 1 hagyma, 9 dl csirkehúsleveslé, 20 dkg friss zöld erős paprika, 25 dkg sajtreszelék.

A csirkét főzze meg, bőrözze le, csontozza ki, vágja falatnyira, a hagymát és paprikát aprítsa finomra. Melegítse a levest, benne a hagymával és paprikával. Közben hevítsen olajat serpenyőben, süsse rajta a tortillákat egyenként, oldalanként néhány mp-ig, míg felfújódik, majd fektessen egy kikent tepsibe lapjára hatot. Tegye rá a csirkehús felét, jól elosztva, hogy réteget képezzen. Öntse rá a levest, szórja rá a fele sajtot. Ismételje a másik felével.

Süsse körülbelül 30 percig, míg bugyborékolni kezd és a sajt megolvadt.

Csirke fokhagymás-citromos vajmártásban
Hozzávalók (4 személyre): 4 csirkemell, 4 ek vaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 ek citromlé, 20 dkg vékony spagetti, 1 citrom, 1 petrezselyem.

Serpenyőben olvassza meg a vajat, süsse rajta az áttört fokhagymát 5 mp-ig. Adja hozzá a citromlevet és csirkét, süsse, míg aranybarna és puha lesz.

Tegye hozzá, a külön megfőzött tésztát, keverje össze. Körítse vékony citromszeletekkel és finomra aprított petrezselyemmel.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - A CAJUN KONYHA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.