Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A CAJUN KONYHA 6.

2019.09.27

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Főtt csirkecomb
Hozzávalók:
16 alsó comb, 3-3 ek szójaszósz, ecet és víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk szemes bors, 1/2 kk só.

Elkészítése:
A csirkét lábasban, olajon süsse enyhén barnára. Adja hozzá a szójaszószt, ecetet, vizet, borsot és sót, fedő alatt, közepes hőn főzze körülbelül 25 percig, míg a csirke megpuhul, közben párszor megforgatva.

Gombalevesben párolt csirke
Hozzávalók:
4 csirkemell, 2 friss paprika (erős vagy édes), 1 zeller vagy petrezselyem, 1 hagyma, 6 dl forralt tej, 3 dl gomba leveslé, só, bors, fokhagymapor és petrezselyemzöld ízlés szerint.

Elkészítése:
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, felezze el, a paprikát, petrezselymet és hagymát vágja finomra. A csirkét sózza-borsozza, kis olajon süsse közepes hőn világosbarnára. Tegye hozzá a zöldségeket, süsse kicsit, míg megpuhulnak. Öntse fel a tejjel és gombalevessel, jól keverje meg, szórja rá a fokhagymaport és petrezselyemzöldet.
Párolja fedő alatt, kis hőn 45-60 percig, míg megpuhul.
Tálalja forrón, rizságyra.

Gombás csirke
Hozzávalók (4-6 személyre):
4-6 csirkemell, 2 ek vaj, 3 dl gombakrém-leveslé, 2 dl tejföl vagy joghurt, 12 dkg gomba, főtt rizs vagy tészta.

Elkészítése:
Vastag aljú lábasban olvassza meg a vajat, süsse rajta a felezett melleket közepes hőn, forgatva barnára, majd vegye ki és szárítsa le papírral, vagy hagyja lecsöpögni. Vegye lejjebb a hőt, öntse a gombalevest a lábasba, keverje és melegítse, míg a sütés üledéke oldódik az edény aljáról. Ekkor keverje bele a tejfölt 2 részben. Mikor egyenletesen elkeveredett, tegye vissza a csirkét, fedő alatt, nagyon kis hőn párolja körülbelül 45-60 percig, míg megpuhul.
Keverje bele a gombát, párolja kicsit.
Forrón tálalja a rizsre vagy tésztára.

Joghurtban pácolt sült csirke zöldborsóval
Hozzávalók (4 személyre):
1 csirke, 4 ek vaj; a páchoz: 3 dl joghurt, 1 ek paprikapor (erős vagy édes, ízlés szerint), 1/2 kk friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 ek ketchup, 1 citrom héja, 1 kk só, 1 kk bors; körethez rizs, sáfrány, zöldborsó.

Elkészítése:
A csirkét vágja négybe, a gyömbért és fokhagymát turmixolja vagy vágja finomra, a citromhéjat reszelje le. Keverje össze a pácot, forgassa bele a csirkét, hagyja állni 6-8 órát. Melegítse fel a sütőt. A pácból vegye ki a babérleveleket, a csirkét forgassa meg a pácban, kenje meg olvasztott vajjal. Roston vagy tepsiben süsse 10 percig, majd fordítsa meg, kenje lecsöpögött levével és vajjal, süsse további 10 percig.
Köretnek főzzön rizst, ízesítse kis sáfránnyal, mellé pároljon zöldborsót.
Rizságyra tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - A CAJUN KONYHA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.